Tarimda Ordu Modeli

Tarimda Ordu Modeli

Ordu Büyüksehir Belediyesi(OBB), üretim ve tarim yapmak, topragi islemek isteyen çiftçilere bir yandan tohum destegi saglarken bir yandan makine ve ekipmani destegi sagliyor.

Dünyada ve Türkiye’de, tarimda makinelesmenin artmasi ve kentlesme sürecinin kirsal kesimdeki nüfus kaybini hizlandirmasi sonrasi atil duruma düsen topraklar, Ordu Büyüksehir Belediyesinin projeleriyle yeniden tarima kazandiriliyor.

4.5 yilda 32 bin dönüm âtil araziyi tarima kazandiran, çiftçilere tohum destegi saglayan Ordu Büyüksehir Belediyesi, ‘Ordu Ilinde Tarimsal Mekanizasyon Altyapisinin Gelistirilmesi Projesi’ dogrultusunda toprak isleme makineleri, hasat ve harman makineleri ve ilaçlama makineleri olmak üzere toplam 28 adet makinenin bulundugu Tarim Makineleri Parki kurdu.

Arazisinde tarim yapmak isteyen ancak makine ihtiyaci sebebiyle bunu gerçeklestiremeyen üreticilere sembolik ücretlerle kiralanan makineler, kullanildiktan sonra baska üreticilerinde kullanmasina imkân sunuyor.

Üreticiler makine ve tohum destegi ile maliyetleri azaltti

Sonbahar döneminde yem bitkisi ekimi yapmak üzere Tarim ve Hayvancilik Hizmetleri Dairesi Baskanligina basvuran ve aldiklari makineleri ekim faaliyetlerinde kullanan üreticiler makinelerden oldukça memnun kaldi.

Çamas ilçesinde üretim yapan, 3 günde 100 dönüm araziyi isleyip yem bitkisi ekimi yapan üreticiler, tarim makineleri ve tohum desteginin kendilerini çok rahatlattiklarini belirttiler. Hem ekonomik hem de zamandan çok önemli oranda tasarruf sagladiklarini dile getiren vatandaslar, tarim makineleri ve tohum destegi dolayisiyla Ordu Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Mehmet Hilmi Güler’e ve emegi geçen herkese tesekkürlerini ilettiler.

Öte yandan Ordu genelinde findik alti yem bitkilerinin ekildigi alanlarin yani sira makineli tarima uygun 94 bin 290 dönüm arazi bulunuyor. Bu alanlarda üretim yapilmasi amaciyla kurulan makine marki üreticilere büyük kolaylik saglamaya devam edecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile