Tarimda Sektör Temsilcileriyle Toplantilar Devam Ediyor

Tarimda Sektör Temsilcileriyle Toplantilar Devam Ediyor

Manisa Il Tarim ve Orman Müdürü Metin Öztürk, bakanlikça yapilmasi planlanan Genisletilmis Koordinasyon Toplantisi öncesi bitkisel üretim, gida ve hayvancilik sektörlerinin temsilcileri ile görüsmelerine devam ediyor.

Geçtigimiz günlerde Ziraat Odasi Baskanlarinin yani sira Akhisar, Turgutlu, Salihli ve Manisa merkezdeki ihracat yapan firmalarla bir araya gelen Il Müdürü Öztürk, bu kez Alasehir’deki ihracatçi firma temsilcileri ile bulustu.

Bu kapsamda Türkiye’nin taze meyve sebze üretim ve ihracatinda önemli merkezlerinden olan Alasehir’de gerçeklestirilen toplantida sebze, taze meyve ihracatinda özellikle pestisit sorunlari olmak üzere, sektörde yasanan sikintilar, sektörün genel durumu ile Manisa ihracatina yönelik degerlendirmelerde bulunuldu.

Toplantida ayrica Manisa Tarim ve Orman Il Müdürlügünün yürüttügü faaliyetler, hizmet birimleri ile yapilan çalismalar, projeler ve sektör paydaslarinin talepleri degerlendirildi.

Manisa ihracati bakimindan önem arz eden ve oldukça verimli geçen toplantilar gerçeklestirdiklerini ifade eden Il Müdürü Metin Öztürk, “Toplantilarimizin sonucunda olusturulacak rapor, Bakanimiz Sayin Dr. Bekir Pakdemirli’nin tesrifleri ile 25-27 Subat 2022 tarihinde Antalya’da yapilacak olan Genisletilmis Bakanlik Koordinasyon Toplantisi’nda tarafimdan aktarilacaktir. Ilimiz ve ülkemiz adina simdiden hayirli ugurlu olmasini diliyorum” dedi.

Alasehir Ticaret ve Sanayi Odasinda düzenlenen toplantiya; Manisa Il Tarim ve Orman Müdürü Metin Öztürk, Bitkisel Üretim ve Bitki Sagligi Sube Müdürü Gökmen Kaya, Alasehir Ilçe Tarim ve Orman Müdürü Musa Akkaynak, Ege Yas Meyve Sebze Ihracatçilari Birligi Baskani Hayrettin Uçak, Ege Yas Meyve Sebze Ihracatçilari Birligi Baskan Yardimcisi Cengiz Balik isletme yetkilileri ile konu uzmani teknik personeller katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile