Tarimda Teknoloji Kullanimi Verimliligi Arttiriyor

Tarimda Teknoloji Kullanimi Verimliligi Arttiriyor

Adana Yüregir Ziraat Odasi Baskani Mehmet Akin Dogan, tarimdaki teknolojik yeniliklerin tarimsal üretimin verimliligini ve kalitesini artirdigini daha fazla verim elde etmeye yardimci oldugunu söyledi.

Teknolojik gelismelerin, tarim üreticilerine büyük bir avantaj sagladigina dikkat çeken Yüregir Ziraat Odasi Baskani Mehmet Akin Dogan, “Insanligin varolusundan beri önemli bir rol oynayan tarim sektörü, son yillarda, teknolojinin hizla gelismesiyle birlikte dönüsüme ugramaktadir. Tarimsal üretimdeki bu degisimler, sektörde pek çok farkli etki olusturmustur. Tarimda teknoloji kullaniminin ilk ve belki de en önemli etkisi, üretim süreçlerinin daha verimli hale gelmesidir. Özellikle otomatik sulama sistemlerinin yayginlasmasi, tarim alanlarinin su kaynaklarindan maksimum verim almasini, su kaynaklarinin verimli kullanilmasi saglamaktadir. Bunun yani sira, otomatik gübreleme ve ilaçlama sistemleri de üretim süreçlerinde büyük kolaylik saglayarak, ürün kalitesini ve verimliligini arttirmaktadir’’ dedi.

Tarimda kullanilan yeni teknolojilerin tarim üreticilerine daha fazla bilgi ve analiz imkani sunduguna da deginen Dogan, “Sensör teknolojileriyle donatilmis tarim ekipmanlari sayesinde toprak verimliligi, bitki büyümesi, su seviyeleri ve hava sartlari gibi veriler daha çabuk ve hassas bir sekilde takip edilebilmektedir. Bu da çiftçilerin daha dogru kararlar almasina yardimci olmaktadir’’ seklinde konustu.

Tarimda teknoloji kullaniminin getirdigi avantajlarla birlikte, küçük ölçekli çiftçiler için, yüksek maliyetlerin zorlayici olacagina dikkat çeken Yüregir Ziraat Odasi Baskani Dogan, “Tarimda teknoloji kullanimi hem üretim süreçlerinde verimliligi artirirken hem de tarim üreticilerine daha fazla bilgi, analiz ve is gücü tasarrufu imkani sunmaktadir. Ancak, bu teknolojik gelismelerin bütün çiftçiler tarafindan benimsenmesi ve yayginlasmasi için Tarim Bakanligimizdan, finansal destek ve tesvik verilmesini bekliyoruz. Tarimda teknoloji kullaniminin getirecegi bu degisiklikler, gelecekteki tarimsal ihtiyaçlara daha iyi cevap verebilmek adina önemlidir’’ diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile