Tarimin Yildizlarini Sakarya Yetistirecek

Tarimin Yildizlarini Sakarya Yetistirecek

Sakarya Büyüksehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyük tarimsal projeleri arasinda yer alacak UTEM’in içerisinde Türkiye’nin tarimda yildiz isimlerini yetistirecek Tarim Lisesi’ni insa ediyor. Meyve bahçesi plantasyon sahasi, ürün isleme üniteleri, tarim müzesi ve gözlem kulesinin yer alacagi dev projenin en önemli adimi yakin zamanda atilacak. Projenin lansmaninda konusan Milli Egitim Bakan Yardimcisi Kemal Samlioglu, “Ümit ediyorum ki üretirken egitimin yapildigi, egitirken üretimin yapildigi bir gelecegi insa edecegiz” dedi.



Sakarya Büyüksehir Belediyesi, tarimsal kalkinma alaninda attigi her adimda Türkiye’de ve hatta dünyada ses getiriyor. Kurdugu üretim alanlari, çiftçilerin tarima yeniden umutla bakmasini saglayan tesvik adimlari ve tarimsal egitimin gelistirilmesi yönünde yapilan çalismalar Sakarya’yi tarimin “yildiz sehir” haline getirdi. Sakarya’nin dört bir yaninda hayata geçirilen tarimsal projelerin yaninda Türkiye’de esine az rastlanir büyüklükte devasa bir proje için de ilk adimlar atiliyor. Içinde meyve bahçesi plantasyon sahalari, ürün isleme ve degerlendirme üniteleri, tarim müzesi, gözlem kulesi ve birçok sosyal donati alaninin yer alacagi UTEM için çalismalar yogunlasti. Projenin en önemli ayagi olan Tarim Lisesi proje alaninda tanitildi.

Erenler Alancuma’daki proje alaninda gerçeklestirilen lansman programina Milli Egitim Bakan Yardimcisi Kemal Samlioglu’nun yani sira; Sakarya Valisi Yasar Karadeniz, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Lütfi Bayraktar, Ertugrul Kocacik, Murat Kaya, Il Milli Egitim Müdürü Ebubekir Siddik Savasçi, Il Müftüsü Mehmet Asik, ilçe belediye baskanlari ve vatandaslar katildi.



“Sakarya’yi tarimda daima zirveye tasiyacagiz”

Baskan Ekrem Yüce, Tarim Lisesi’nin tanitim filmi gösterimiyle birlikte projenin detaylarini anlatirken, bu lisede okuyan ögrencilere Büyüksehir olarak burs destegi verilecegini müjdeleyerek, “Milli Egitim Müdürlügü’müzün de destegiyle ögrencilerimize Büyüksehir olarak burs saglayacagim. 16 derslikli bu lisede gelecegin tarim sektörüne yön verecek bir nesil yetistirecegiz ve projelerimizle Sakarya’yi tarimda daima zirveye tasiyacagiz” dedi.



“Tarima verdigimiz destegi artiriyoruz”

Baskan Yüce, “Sakarya Büyüksehir Belediyesi olarak, tarima verdigimiz destegi sürekli olarak artiriyoruz. Bizler topragi ne kadar özenle isler, emek verirsek, oda bize o kadar büyük bir bereket sunar. Bu bilinçle topragimizi isliyoruz, önem veriyoruz. Toprakla kurdugumuz bu özel bagi sürdürülebilir tarim projeleri ve desteklerle güçlendiriyoruz. Bizler sehrimizin elverisli hava ve iklim kosullarini bilim ve teknolojiyle bagdastirarak Seracilik Mükemmeliyet Merkezi, Çilek Üretim Merkezi, Melen Botanik Vadisi, Pakong Yetistiriciligi, Yesil Hazine Endüstriyel Kenevir Yetistiriciligi, Istiridye Mantari Yetistiriciligi ile diger 25 bitkisel ve hayvansal üretim projelerimizi gerçeklestirerek Sakarya’mizi tarimda zirve sehir haline getirdik” diye konustu.



“Tarima yön verecek nesil yetisecek”

Bu lisede tarimin gelecegine yön verecek nesiller yetisecegini belirten Yüce, “Egitimdeki önceliklerimiz arasinda, tarimsal faaliyetlere hâkim gençler yetistirmek ve bu gençleri desteklemek yer almaktadir. 16 derslikli Tarim Lisesini sehrimize kazandiriyoruz. Bu lisemiz sayesinde gelecegin tarim sektörüne yön verecek bir nesil yetistirecegiz. Millî Egitim Bakanligi ile imzaladigimiz protokol sayesinde gençlerimize burs destegi verecegiz. Proje içerisinde yer alan meyve bahçesi plantasyon sahalari, ürün isleme ve degerlendirme üniteleri, tarimin müzesi, gözlem kulesi ve birçok sosyal donati alaniyla çok önemli bir merkez olacak” seklinde konustu.



“Gençligi tarima tesvik ediyoruz”

Baskan Yüce, gençligi tarima tesvik etmek için büyük gayret gösterdiklerini söyleyerek, “Gençlerimiz, bu okulda tarimin sadece bir meslek degil, ayni zamanda bir yasam tarzi oldugunu ögrenecekler. Okulumuzda gençlerimiz güncel tarim tekniklerini, tarimsal teknolojiyi ve sürdürülebilir tarimi ögrenerek gelecegin tarim liderleri olmaya hazirlanacaklar. Gençlerimizi tesvik etmek, onlara tarimin kiymetini anlatmak ve onlari gelecege hazirlamak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Tarim Lise’miz hayirli olsun. Bize destek veren sayin bakanimiza ve il müdürümüze sükranlarimi sunuyorum” ifadelerini kullandi.

“Egitirken üreten bir gelecek insa ediyoruz”

Milli Egitim Bakan Yardimcisi Kemal Samlioglu egitimi ve üretimi birlikte yapabilen bir gelecegi insa ettiklerini kaydederek, “20 yildir AK Parti hükümeti döneminde mesleki egitim kurumlarimizin ayaga kalkmasi ve gelismesi üzerine ciddi gayret gösteriliyor. Ümit ediyorum ki üretirken egitimin yapildigi, egitirken üretimin yapildigi bir gelecegi insa edecegiz. Yolumuz uzun. Ben emeklerinden dolayi Baskan Ekrem Yüce’ ye tesekkür ediyorum. Sakarya’nin sesi güçlü geliyor. Sakarya’miz daha güçlü bir sekilde böyle güzel hizmetlerle sesini duyurmaya devam edecektir” diye konustu.



“Sakarya’miz bir tarim sehridir”

AK Parti Milletvekili Murat Kaya ise, “Sakarya’miz bir tarim sehridir. Bizler birlik ve beraberlik oldugu müddetçe sehrimizi her alanda gelistirmeye devam edecegiz. Son 5 yildir bu sehirde tarima destek veren bir belediye baskanimiz var. Sizlerin dualari ve destegiyle AK Parti hükümeti olarak çalismalarimiza devam edecegiz” seklinde konustu.



Program, Baskan Yüce ile Bakan Yardimcisi Samoglu ve protokol üyelerinin proje alanini incelemesi ve fotograf çekimiyle son buldu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile