Tarımsal Mazotta Ötv'nin Kaldırılması Talebi

Tüm Üretici Köylü Sendikası , tarımsal mazotta ÖTV'nin kaldırılması yönündeki taleplerini Ankara'ya ulaştırdı.

İstanbul Milletvekili Levent Tüzel aracılığıyla ÖTV'nin kaldırılması talebini TBMM'ye ulaştıran sendika üyeleri, Mudanya'da, siyasi parti başkanlarının da katıldığı kahvaltılı basın toplantısında, Ankara temaslarını paylaştı.

Korsan Cafe'de düzenlenen toplantıya, CHP, MHP, DSP, DP ve Saadet Partisi ilçe başkanları, parti temsilcileri ve meyve üreticileri birliği başkanı katıldı.

Tüm Köy-Sen Genel Sekreteri Mehmet Eker, burada yaptığı konuşmada, sendika olarak ülke genelinde birkaç aydır yürüttükleri imza kampanyasında, Mudanya'dan 2 bini aşkın imzanın Ankara'ya ulaştırıldığını söyledi.

Tarımsal üretim girdilerinden olan ve üretim maliyetindeki payı yüzde 25'leri bulan mazottan ÖTV'nin kaldırılmasını istediklerini ifade eden Eker, bu konuda Tüzel'in yasa teklifi verdiğini, bundan sonra da üreticilerin bölgelerine gelen milletvekillerinden konuyla ilgili yazılı ya da sözlü taahhütler alacaklarını bildirdi.

Ankara'daki görüşmelerin iki konu üzerinde yoğunlaştığını vurgulayan Eker, ''Köylünün kullandığı mazottan ÖTV kaldırılsın'' yazısını içeren pankartların hazırlanarak, belli noktalara asılacağını, mücadelelerini, sonuç alıncaya kadar yılmadan sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Toplantıya daha sonra katılan MHP Bursa Milletvekili Necati Özensoy da üreticilerin haklı taleplerinin her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

Çiftçinin problemlerini daha yüksek sesle duyurmaları açısından sendikal hareketi önemli bulduğunu kaydeden Özensoy, şunları kaydetti:

''Üreticinin en büyük sıkıntılarından biri girdi fiyatlarının yükselmesi. Özellikle de mazot bunun en başında yer alıyor. Bu konu zaten bizim seçim beyannamemizde taahhüt olarak yer alıyordu. Bu yüzden bu konu bizim MHP olarak çiftçiye verdiğimiz destekten ziyade bir taahhüdümüzdür ve taahhütlerimizin de arkasındayız. Sorunların çözümü için de ne gerekiyorsa o yönde çalışmaları sürdüreceğiz.''

Siyasi parti temsilcileri ise tarımla ilgili kurum ve kuruluşların yerelde bu toplantılara katılmamasını eleştirdi.

Sendika üyeleri ise ziraat odası başkanının davetlerine katılmadığını ifade etti.

Muhabir: Ömer Bilik / Fikriye Susam Uyar

Yayıncı: Haluk Yüksel
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile