Tarimsal Ögretimin 178. Yili BUÜ'de Kutlandi

Tarimsal Ögretimin 178. Yili BUÜ'de Kutlandi

Türkiye’de tarimsal egitim-ögretimin baslamasinin 178. yildönümü Bursa Uludag Üniversitesi’nde (BUÜ)gerçeklestirilen etkinliklerle kutlandi.

Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde düzenlenen tören BUÜ Devlet Konservatuari’nin genç sanatçilari tarafindan verilen mini bir konserle basladi.

Programa Rektör Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, Ziraat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ilhan Turgut, Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Funda Coskun, Veteriner Fakültesi Dekani Prof. Dr. Bayram Senlik, meslek odasi yöneticileri, akademik ve idari personel ile ögrenciler katildi.

Açilis töreninde konusan Rektör Prof. Dr. Ferudun Yilmaz, Türkiye’nin modernlesme tarihi ile tarimsal ögretimin baslama tarihlerinin hemen hemen ayni süreçlere denk geldigine isaret etti. Tarimsal egitim-ögretimin Cumhuriyet döneminde giderek daha nitelikli hale dönüstügünün altini çizen Prof. Dr. Ferudun Yilmaz; “Ülkemizde tarimsal üretim ve buna bagli olarak tarimsal sanayi önemli oldukça önemli bir yer tutmaktadir. Dolayisiyla Türkiye açisindan modernlesme ve iktisadi olarak güçlenmenin önemli ayaklarindan birisi de tarimdir. Gida arz güvenligi de bir o kadar önem verilmesi gereken konularin basinda gelmektedir” dedi.

Nitelikli bilimsel çalismalara ihtiyaç var

Üniversite olarak tarim alaninda en nitelikli yüksekögretim kurumlarinin basinda geldiklerini söyleyen Rektör Yilmaz; “Büyük bir deneyim ve bilgi birikimine sahip bir ziraat fakültemiz var. Ayni zamanda Arastirma Üniversiteleri arasinda yer aliyoruz. Bu siralamada yükselebilmek için bilimsel çalismalarimizin sayisini artirmamiz gerekiyor. Fen, saglik, egitim ve sosyal alanlarda proje üretilmesi adina girisimlerimiz devam ediyor. Ziraat Fakültemizin de bu noktada bizlere son derece degerli katkilar sunacagini biliyoruz. El birligi ile çok daha iyi seviyelere ulasmak için çalismalarimizi araliksiz sürdürüyoruz. Programa emegi geçen ve katki sunan herkese tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.

BUÜ Ziraat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ilhan Turgut ise fakülte bünyesinde 9 programin bulundugunu ve bu programlarda toplam 2319 ögrencinin egitim-ögretime devam ettigini açikladi.

Ögrencilerden 163’ünün yabanci uyruklu oldugu bilgisini paylasan Prof. Dr. Ilhan Turgut; “Bugüne kadar 9459 mezun verdik. Güçlü bir akademik yapiya sahibiz. 2023 yilinda gücümüzü daha da artirdik. Tarim konusu geçmiste oldugu gibi gelecekte de büyük bir önem tasiyacaktir. Ülkemizin kalkinma hedefleri dogrultusunda tarimsal egitim-ögretimi günümüz sartlarina göre iyilestirmek zorundayiz. Ancak bu sekilde tarimsal üretimi ve kaliteyi artirabiliriz. Bilindigi gibi bir ülkenin gelismisliginde yetismis insan gücü büyük bir önem arz etmektedir. Bu ise iyi planlanmis bir egitim ile mümkün olmaktadir. Iyi yetismis, ufku genis, kendine güvenen mezunlarimizin Türk tarimina yapacagi katki elbette ki garipsenemez” dedi.

Plaketler takdim edildi

Açilis töreninde Ziraat Mühendisleri Odasi Bursa Subesi Baskan Yardimcisi Prof. Dr. Baris Bülent Asik, Gida Mühendisleri Odasi Bursa Subesi Baskani Serkan Durmus, Peyzaj Mimarlari Odasi Bursa Subesi Baskani Fulya Akfidan Sevim de açilis konusmasi yapti.Etkinlik, BUÜ Ziraat Fakültesi Ögretim Üyesi Prof. Dr. Ibrahim Çakmak’in “Türkiye’de Aricilik” konulu sunumu ve akademik yükselmesi gelen ögretim üyelerine plaketlerinin takdim edilmesinin ardindan sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile