Tarimsal Sulama Kanallari Temizlendi

Tarimsal Sulama Kanallari Temizlendi

Tarimin yogun olarak yapildigi Izmit Bayraktar Mahallesi’nde arazileri besleyen sulama kanallarinin temizlik ve bakimi tamamlandi.

Izmit Bayraktar Mahalle Muhtari Ibrahim Pala, tikali olan su kanallarinin temizlenmesi için Büyüksehir Belediyesi’ne talepte bulundu. Muhtarlik Isleri Dairesi Baskanligi Kirsal Hizmetler Sube Müdürlügüne bagli A Takimi ekipleri, tarimin yogun olarak yapildigi Bayraktar’da, arazilerin sulandigi 8,5 kilometrelik kanalin ve kanaletlerin temizlik ve bakim çalismasi yapti. Kanallarda su akisina engel olan toprak birikintisi, ot ve agaç dallari temizlendi. Çalismalarini yogun sekilde sürdüren ekipler, kanal boyunca is makineleri ve makinelerin giremedigi yerlerde insan gücüyle temizleme çalismasi yapti. Eskiyen ve kullanilmaz hale gelen kisimlara koruge boru monte edildi. Çiftçiler de gönüllü olarak imece usulü ile çalismalara katilarak, ekiplere destek verdi.

Büyüksehir Belediyesi, 2024 yili sulama sezonunun sorunsuz olmasi için yaz boyunca kent genelinde tarimsal faaliyetlerin yogun oldugu ilçelerin farkli noktalarindaki kanallarin temizlenmesine devam edecek. Su ana kadar Kocaeli genelinde 100 bin dekar tarim arazinin su ihtiyacini karsilayan sulama kanallarin bakim, onarim ve temizlik çalismalari tamamlandi.

"Su kanallarinin bazi yerleri kullanilmaz haldeydi, bunlari yenilediler"

Bayraktar Mahalle Muhtari Ibrahim Pala, köyde sulama kanallari ile ilgili sikinti oldugunu belirterek, "Kocaeli Büyüksehir Belediyesi ekipleri geldi, is makineleriyle kanallarin temizligini yaparak, sulamaya açti. Tahir Büyükakin baskanimiz, özellikle tarima ve çiftçiye çok önem veriyor. Bu konuda bize ciddi anlamda destek sagliyor. Su kanallarinin bazi yerleri kullanilmaz haldeydi, bunlari yenilediler. Köydeki çiftçi vatandaslarimiz da imece usulüyle bu çalismaya destek verdi. Baskanimiz mazot, gübre, tohum olmak üzere her türlü destegi çiftçilerimize veriyor. Biz de elimizden geldigi kadar sebze ve meyve basta olmak üzere ekip biçiyoruz, ürünlerimizi yetistiriyoruz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile