Tarimsal Üretime Kazandirilan Araziler Ihtiyaç Sahiplerinin Yüzünü Güldürecek

Tarimsal Üretime Kazandirilan Araziler Ihtiyaç Sahiplerinin Yüzünü Güldürecek

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in "Ekilmedik bir karis alan kalmasin" çagrisina kayitsiz kalmayan Çorum Belediyesi, atil durumdaki tarim arazileri üretime açti. 28 yildir atil durumda bulunan arazilerde yetisecek ayçiçegi yaga dönüstürülerek vatandaslara dagitilacak.

Çorum Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin’in talimatlari dogrultusunda mülkiyeti belediyeye ait olan atil arazilerde tarim yapilmasi için çalisma baslatildi. Merkeze bagli Konakli köyünde Çorum Belediyesi’ne ait olan ve içerisinde su terfi istasyonunun da bulundugu 28 yildir atil olarak bekleyen 80 dönüm arazi üretime kazandirildi. Konakli köyündeki araziye yaglik ay çiçek tohumu ekimi yapildi. Hasat döneminde araziden elde edilecek ayçiçegini, ay çiçek yagina dönüstürecek olan Belediye, ürünleri ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dagitacak. Ulasimdan altyapiya, turizmden üstyapiya çok sayida yatirimi hayata geçiren Çorum Belediyesi, tarimsal üretime kazandirdigi bos arazilerle hem ülke ekonomisine katki da bulunacak hem de ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürecek. Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, Konakli köyündeki belediyeye ait arazide incelemelerde bulunarak çalismalar hakkinda bilgi aldi.

Çorum Belediye Baskani Dr. Halil Ibrahim Asgin, üretime açilan atil arazilerin tarimsal üretimin artirilmasi ve dar gelirli insanlarin ihtiyaçlarinin karsilanmasi noktasinda katki sunacagini söyledi.



Son yillarda özellikle gida güvenligi konusundaki tartismalar yasandigina dikkat çeken Baskan Asgin, “Ukrayna-Rusya kriziyle birlikte dünyada gida güvenligi ve gida teminiyle ilgili bir sorun olur mu tartismalari basladi.

Cumhurbaskanimiz “ekilmedik tarla, arazi birakilmasin” açiklamasinin ardindan adeta ülkemizde tarim seferberligi baslatildi. Çorum Belediyesi olarak mülkiyeti belediyemize ait ekilebilir ne kadar arazimiz varsa buralarda ekim yapma karari aldik. Bunlardan bir tanesi de Konakli köyümüzde içerisinde Su Terfi Istasyonumuz’un oldugu bölge. Burada Çorum Belediyemizin 80 dönüm bir arazisi var. 28 yildir bu arazi ekilmiyordu. Çorum Belediyesi olarak Ukrayna-Rusya savasini göz önünde bulundurarak ve tarimsal üretimde de farkindaligi artirmak için bu karari aldik. Burada 3 gündür çalisma yürütülüyor. Ekim için tüm hazirliklar tamamlandi. Bugünde ayçiçegi tohumlarimizi toprakla bulusturuyoruz” dedi.

Ayçiçeginden el edilecek ürünün yaga dönüstürülerek ihtiyaç sahiplerine ücretsiz dagitilacagini açiklayan Baskan Asgin, “80 dönümden olusan arazide ayçiçegini toprakla bulusturacagiz. Buradan çikacak yaklasik 25-30 ton yaglik ayçiçegimizi, ay çiçek yagina çevirmek suretiyle ihtiyaç sahibi kardeslerimize, hemsehrilerimize dagitacagiz. Bunu hem tarimsal üretimin artirilmasi noktasinda hem de dar gelirli vatandaslarimizin ihtiyaçlarinin karsilanmasi noktasinda bir katkimiz olacak. Bu anlamda ben bütün hemsehrilerimizi tarlalari degerlendirmeye, bos tarla ve arazi birakmamaya ve bunlari mümkün oldugunca ekmeye davet ediyorum. Çünkü tarimin, gida teminin ne kadar önemli oldugunu son dönemlerden yakindan görerek, hissediyoruz. Çorum Belediyesi olarak yaptigimiz bu ve benzeri çalismalarla tarimsal üretimin artirilmasi noktasinda gayretimizi ortaya koyuyoruz. Ve farkindalik olusmasi için elimizden geleni yapiyoruz. Insallah Halil Ibrahim bereketi olur. Insallah rekoltesi yüksek ayçiçeklerimizi üretelim. Üretecegimiz ay çiçeklerden de elde edecegimiz yaglarimizi ihtiyaç sahiplerine ulastiracagiz” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile