Tarla Nöbetinde Teravih Namazı ve Sahur

ZONGULDAK - KASIM SAKALLI - Devrek ilçesinde köylerine uzak olan bahçelerini yabani hayvanlardan korumak için havanın kararmasıyla nöbet tutmaya başlayan köy sakinleri, teravih namazını kıldıkları tarlalarında sahur da yapıyor.

Son yıllarda ramazan ayının bahçelerdeki ekili ürünlerin olgunlaştığı zamana denk gelmesi nedeniyle köy sakinleri, oruçlarını evlerinde açtıktan sonra tarlalarına gidiyor.

Av tüfekleriyle özellikle fındık tarlalarını domuzlara karşı koruyan çiftçiler, teravih namazını da bir araya gelerek elektrik olmayan bahçelerdeki barakalarda kılıyor.

Emeklerinin yaban hayvanlarınca talan edilmesini engellemek için gün ağarıncaya kadar tarlada bekleyen köy sakinleri, sahurda da yanlarında getirdikleri yiyeceklerle oruca niyetleniyor.

-Yabani domuz ve ayı tehlikesi

Çiftçilerden Yusuf Çakırcı, AA muhabirine, yılın 6 ayını tarlada çalışarak geçirdiklerini, ürünlerini olgunlaşma sürecinde domuz ve ayı gibi yabani hayvanlardan korumak zorunda olduklarını söyledi.

Fındığın yanı sıra fasulye ve mısır gibi çeşitli ürünler yetiştirdiklerini anlatan Çakırcı, "Ramazan ayı 3 yıldır ürünlerimizin hasat dönemine denk geliyor. Teravih vaktinde tarlada olduğumuzdan bir araya gelerek namazımızı burada kılıyoruz. Arazilerimizin çevresinde yaklaşık 30 komşumuz da nöbet tutuyor" diye konuştu.

Ahmet Çakırcı da tarlalarının köy merkezinden uzakta olduğunu, bundan dolayı yabani hayvanların ürünlerine zarar verme riski bulunduğunu belirtti.

Ramazan ayında teravih namazını birkaç kişi bir araya gelerek kıldıklarını, sahuru da evlerinden getirdikleri yiyeceklerle karanlıkta tarlada yaptıklarını vurgulayan Çakırcı, "Nöbet sırasında bahçede geziyoruz. Ses çıkartarak hayvanları ürkütmeye çalışıyoruz. Ürünlerimizi toplayıncaya kadar tarladaki nöbetimiz sürüyor" şeklinde konuştu.

Şaban Çakırcı da ramazanda sahurda evde olmayı istediklerini ancak ürünlerinin heba olmaması için her türlü zorluğa katlandıklarını kaydetti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile