Içerisinde bulunan vitaminlerin yani sira magnezyum, fosfor ve iyot minerallerini de içeren ispanagin Sakarya’da hasadina devam ediliyor. Rekoltesinin beklenen düzeyde oldugu sebze, tarladan 5-6 liraya çikan ispanak marketlerde ise 10 liradan baslayan fiyatlarla satisa sunuluyor. Temmuz- Agustos aylari arasinda dikimi yapilan ispanak, yaklasik 4 ay süren emek sonrasinda toplaniyor.
“Ispanak kis aylarinin vazgeçilmezi”
Ispanagin kis aylarinda vitamin deposu oldugunu aktaran Fikri Ocak, “Ispanak hasadi Eylül ayinin sonlarina dogru basliyor ve devam ediyor. Ispanak kis aylarinin vazgeçilmezi, vitamin olarak demir yüksek miktarda bulunuyor. Ispanagin tarlada kilosunun en azindan 15 lira olmasi gerekiyor. Suan tarlada 5-6 lira arasinda degisiyor. Markette ise bu fiyat en az 10 liradan basliyor” dedi.
“Türkiye’nin her yerine ispanak gidiyor”
Erenler ilçesi Büyükesence Mahallesi Muhtari Saadettin Duman ise, “Sakarya bölgesinde en fazla bu mahallemizde ispanak yetistiriliyor. Ve buradan Türkiye’nin her yerine sebze, ispanak gidiyor. Ispanagin vitamini bilmeyen yok. Faydali bir sebze, vatandaslarimizin sürekli tüketmelerini tavsiye ediyoruz. Özellikle kis aylarinda” diye konustu.
Tarlada 5, Markette 10 Lira
Barindirdigi vitaminler ve iyot mineralleri yönünden zengin olan ispanagin Sakarya’da hasadi devam ediyor. Bu yil ki verimi yüksek olan ispanak sofralari süslüyor. Tarladan 5-6 liraya çikan ispanak marketlerde 10 liradan baslayan fiyatlarla satisa sunuluyor.



















