Oltu FEM Dershanesi ve Oltu Girişimci İşadamları Derneği (OLGİAD), Çanakkale Zaferi'nin 97. yılı münasabetiyle 'Çanakkale destanı' konulu konferans düzenledi.
Oltu Belediyesi konferans salonunda düzenlenen programda konuşan Tarihçi Zafer Tarman, birçok tarihi konularda sunum gerçekleştirdi. Japon çocuklarının tarihini bilmesi için Hiroşima'ya atılan atom bombasının etkilerinin görüldüğü yerlerin ziyaret edildiğini örnek gösteren Tarman, "Bizim çocuklarımıza da Çanakkale'nin ne kadar önemli bir tarihi miras olduğunu, bu toprakların kolay kazanılmadığını ve tarihimizin değerinin bilinmesi için bu zaferlerin anlatılıp, bu toprakları ziyaret etme bilincinin oluşturulması gerek." dedi.
Bir tarihçi olarak dünyada metre karesine 5 litre kanın aktığı bir savaşa rastlanmadığını hatırlatan Tarman, ''Çanakkale Savaşı'nda Çanakkale'de bir metrekareye 6 bin mermi düşerken, bir metrekarede 2 insan yatıyor." diye sözlerini tamamladı. Oltu Belediye Başkanı İbrahim Ziyrek ise görsel ve sözel olarak kendilerine bir Çanakkale turu yaptıran Tarman'a teşekkür etti. Başkan Ziyrek, Oltulu hemşehrileri için otobüs tahsis edip Çanakkale gezisini yaptıracakları müjdesini verdi .
Tarman: Çanakkale Savaşı İman Gücüyle Kazanıldı
Tarihçi Zafer Tarman, Çanakkale'de düşmana karşı mühimmat gücü eksikliği bulunmasına rağmen iman gücü ile savaşın kazanıldığını söyledi.