Tarsim Yetkililerinden Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne Ziyaret

Tarsim Yetkililerinden Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne Ziyaret

Manisa tarımının mevcut durumunu değerlendirmek ve gerekli konularda bilgi alışverişinde bulunmak için TARSİM Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu, Genel Müdür Yardımcısı Zeki Karakurt, Bölge Müdürü Fahri Yıldırım, Bölge Müdür Yardımcısı Müjdat Çelik, Bitkisel Ürün Sigortaları Müdürü Ertuğrul Çelik, Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi’yi ziyaret etti.


Sigortanın önemine değinen TARSİM yetkilileri, sigorta yaptırmayan çiftçilerin mağduriyetinin çok üzüntü verici olduğunu, çiftçilerimizin bu mağduriyetleri yaşamamaları adına bir an önce ürünlerini sigorta yaptırmaları gerektiğini belirtti.

Amaçlarının daha fazla üreticiye ulaşmak olduğunun da altını çizen TARSİM Genel Müdürü Yusuf Satoğlu, “Tarım sektörü çok önemli. Ülkemiz doğal afetlere çok sık maruz kalmaktadır. Dünyada uygulanan Tarım Sigortaları Programını Ülkemizde de sistemli bir şekilde uygulamak öncelikli hedefimizdir. Çiftçilerimizin doğal afetlerden en az şeklide zarar görmeleri için mutlaka sigorta yaptırmaları gerekmektedir. Bu konuda Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlükleriyle irtibat halinde çalışıyoruz. İl Müdürlüğümüzün TARSİM’e verdiği desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum ” dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hasan Çebi ise Tarsim yetkililerinin ziyaretinden son derece memnun kaldığını belirterek, “Tarımsal üretim yapan tüm çiftçilerimizin, çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olmaları ve TARSİM’e poliçelerini düzenli yatırmaları halinde, yağmur, sel, rüzgar, dolu, don gibi herhangi bir doğal afete maruz kalmaları sonucunda TARSİM tarafından zararları karşılanmaktadır” şeklinde konuştu.

Tarım ürünlerini sigortalayan TARSİM’in, kar amacı gütmeden çiftçinin derdine ilaç olmak amacıyla hareket ettiğini ifade eden İl Müdürü Çebi, “TARSİM'e düzenli olarak ürününü sigorta yaptıran çiftçilerimiz endişeye kapılmamalıdır. Hasar tespit çalışmaları neticesinde hiçbir üreticimizin mağdur edilmemektedir. Poliçelerin prim ödemeleri sırasında dolu için yüzde 50, don için yüzde 67 oranında devlet desteği sağlanmaktadır. Yine afete karşı önlem alan çiftçilerimize dolu için yüzde 50, don için yüz 25 prim indirimi TARSİM tarafından uygulanmaktadır. Prim ödemeleri sırasında üreticilerimiz poliçenin yüz 25'ini peşin, geri kalan prim borçlarını ise ürünlerini hasat ettikten sonra 1 ay içerisinde ödemektedir” dedi.

Hasar tespit çalışmaları ile ilgili konularda TARSİM Bölge Müdürlüğü ile her zaman bilgi alışverişi içerisinde olduklarını da sözlerine ekleyen Çebi, “Bu desteklemelerden ve uygulamalardan faydalanmak isteyen üreticilerimize İl Müdürlüğü ve TARSİM olarak gerekli her türlü desteği sağlıyoruz. Tüm üreticilerimize hasarsız bir yıl diliyorum. Ürünleri bol, kazançları bereketli olsun” dedi.

^
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile