Tarsus'a Bir Kres Daha Kazandirildi

Tarsus'a Bir Kres Daha Kazandirildi

Tarsus Belediyesince yapimi tamamlanan Ergenekon Mahallesi Kres ve Gündüz Bakim Evi, törenle hizmete açildi.

Vatandaslarin çocuklarini güvenle gönderecegi ve çocuklarin keyifli vakit geçirecegi kresin açilisina Tarsus Belediye Baskani Haluk Bozdogan, Ilçe Emniyet Müdürü Ali Garanli, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, vatandaslar ve veliler katildi.

Ergenekon Mahallesi’ndeki kresin açilis kurdelesini Baskan Bozdogan, protokol üyeleri ve çocuklarla birlikte kesti. Açilisin ardindan protokol üyeleriyle merkezi gezip bilgi alan Baskan Bozdogan, çocuklarla vakit geçirdi.

"Çocuklarimiz, annelerinin babalarinin bizlere emanetidir"

Çocuklarin gelecegine yatirim yapmanin en önemli görev alanlarindan biri oldugunu söyleyen Tarsus Belediye Baskani Haluk Bozdogan, okul öncesi egitimin önemine deginerek, "Dünyadaki en zor sanatlardan biri insan yetistirme sanatidir. En büyük hedefimiz 0-6 yas arasinda olan çocuklarimizin hem duygusal, hem zihinsel hem bedensel hem de sosyal açidan gelismis, sorgulayabilen bireyler olarak yetismesi. Bu süreçte yerel yönetimlerin görevini en iyi sekilde yerine getirmesi gerekiyor. Bizlerin insa ettigi kresler ile ekonomideki en büyük gücümüz olan kadinlarin aktif olmasi saglaniyor, çalisan annelerin ekonomide söz sahibi olmasi için kresler büyük önem tasiyor. Göreve geldigimizde bir kresimiz vardi, bu sayiyi su an 8 yaptik, 2 tane daha ekleyecek ve 10’a tamamlayacagiz. Çocuklarimiz, annelerinin babalarinin bizlere emanetidir. Halkimizin çocuklarinin evidir burasi. Egitimde firsat esitligi için çalisiyoruz” dedi.

Ergenekon Mahallesi Kres ve Gündüz Bakim Evi, 36-72 aylik çocuklarin oldugu 3 siniftan olusuyor ve 60 ögrenci kapasitesi ile hizmet veriyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile