Tarsus Adliyesi'nde Medya İletişim Bürosu Açıldı

Tarsus Adliyesi'nde Medya İletişim Bürosu Açıldı

İçel’in Tarsus ilçesi Cumhuriyet Başsavcılığı Adliye Sarayı içinde gazetecilerin sağlıklı haber alabilmeleri amacıyla Medya İletişim Bürosu açtı.

Kaymakam Yüksel Ünal, açılışta yaptığı konuşmada, basın mensuplarının adli vakalarla ilgili sağlıklı haber alıp, sağlıklı haber verme konusunda güzel bir birime kavuştuklarını belirterek, hayırlı ve uğurlu olması dileğinde bulundu.

Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç ise yaptığı konuşmada, hukukun üstünlüğüne dayalı, demokratik bir devletin vazgeçilmez unsurlarından birisi olan basın özgürlüğünün toplumsal sorumluluğun bilinciyle masumiyet karinesine, kamusal çıkarlar ile şüphelinin veya sanığın kişisel çıkarlarını doğru değerlendirmeye uygun bir biçimde kullanılması gerektiğini belirterek, “Ancak özellikle soruşturma aşamasında kamuoyunun doğrudan bilgilendirilmemesi nedeniyle gerçeğe aykırı haberler yapılabilmekte, bu durumda işlenen suçla ilgili olsun yada olmasın masumiyet karinesi ve lekelenmeme hakkı zarar görebilmekte ve soruşturmanın gizliliği ihlal edilebilmektedir” dedi.

Başsavcı Kılıç, “İşte Medya İletişim Büromuz, bireylerin doğru habere ve bilgiye ulaşabilmelerini sağlamak, diğer taraftan kişi özgürlük ve güvenliği, adil yargılanma hakkı arasında tutarlı ve dengeli bir ilişkinin oluşmasını sağlayacak, kitlesel medya ve yargı organları arasındaki ilişkiyi güçlendirmesini sağlayacak ve doğru haber akışını sağlayacaktır” diye konuştu.

Başsavcı Kılıç, 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana terörle mücadele kapsamında, bugün itibariyle 25 kişinin gözaltında olduğunu, 174 kişiye tutuklama tedbiri uygulandığını, 337 kişiye adli kontrol tedbiri uygulandığını ve hakkında yakalama kararı bulunan 27 şüphelinin bulunduğunu söyledi.



Konuşmanın ardından Medya İletişim Bürosunun açılışı yapıldı.

Açılışa Kaymakam Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Şevket Can, Emniyet Müdürü Salim Çakan, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Adalet Komisyonu Başkanı Ferhat Karakuş, Basın Savcısı Mehmet Aslan ve hakim ve savcılar ile bazı Oda başkanları ve gazeteciler katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile