Tarsus Belediyesi Kurutma Ve Paketleme Tesisi Ile Tarimciliga Deste Oluyor

Tarsus Belediyesi Kurutma Ve Paketleme Tesisi Ile Tarimciliga Deste Oluyor

Tarsus Belediyesi, belediyesi tesisleri içinde hizmet veren Meyve/Sebze Kurutma ve Paketleme Tesisi ile ilçede tarim ürünlerinin degerlendirilmesi ve pazarlanmasina yönelik hizmet sunmaya devam ediyor.

Tarsus Belediyesi üreticilere yönelik adimlar atmaya devam ediyor. Tarsus Belediyesi tarafindan Sürdürülebilir Sosyo-Ekonomik Entegrasyonu Için Girisimcilik Kapasitesinin Iyilestirilmesi (ENHANCER) projesi kapsaminda yürütülen Ortak Kullanim Tesisleri çalismasi sürdürülüyor. Verimli tarim topraklari ile taninan Tarsus’ta, Tarsus Belediyesi tarafindan hizmet veren Meyve Sebze Kurutma ve Paketleme Tesisi, tarim ürünlerinin farkli bir alternatif olarak degerlendirilmesine katki sagliyor. Tarsus’ta üretilen 25 farkli çesit sebze ve meyvenin kurutma islemi yapilarak halka sunuluyor. Tesiste domates, portakal, hurma, kayisi, seftali, patlican, karpuz, kavun, havuç, enginar, ejder meyvesi, muz, kivi, ananas, elma, mandalina, portakal, fasulye biber ve mantar gibi ürünler kurutuluyor. Tesis sayesinde, Tarsuslu üreticilerin ürünleri daha genis pazarlara ulasirken gelir düzeylerini artirma firsati elde ediyorlar.

Yerel üreticilerin desteklenmesi ve istihdamin artirilmasiyla birlikte, Tarsus’ta tarima büyük destek saglaniyor. Tarsus Belediye Baskani Ali Boltaç, “Tarsus Belediyesi olarak üreticileri desteklemeye vatandaslarimizin ise uygun fiyatli temiz ve hijyenik kosullarda üretimi yapilan ürünlere ulasmalari için çalismalarimizi sürdürmekteyiz" dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile