Tarsus Belediyesinden Çiftçilere Yerinde Analiz Hizmeti

Tarsus Belediyesinden Çiftçilere Yerinde Analiz Hizmeti

Tarsus Belediyesi, çiftçilerin uygun gübreleme ve sulama yapabilmeleri, toprak analizlerinin yerinde hizlica gerçeklestirilebilmesi amaciyla son teknoloji ürünü olan ‘Arazi Toprak Test Sistemi’ ile çiftçileri bulusturmaya hazirlaniyor. Çiftçilere sunulacak olan sistemle üretimlerden daha fazla verim alinabilecek.

Tarsus Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Baskan Haluk Bozdogan’in çiftçiye ve üreticiye destegi devam ediyor. Bu çerçevede Tarsus Belediyesi, çiftçilerin topraklarinda daha verimli ürün elde edebilmeleri, uygun gübreleme ve sulama ile daha fazla üretim yapabilmeleri amaciyla son teknoloji ürünü olan Arazi Toprak Test Sistemini bünyesine katti. Mevcut toprak laboratuvarina destek saglayacak arazi toprak test cihazi, kalibrasyon çalismalari tamamlandiktan sonra Tarsus Belediyesi Tarim Akademisi faaliyetleri bünyesinde kullanilacak.

Arazi Toprak Test Sistemi ile köy ziyaretleri esnasinda çiftçiler analizlerini yerinde gerçeklestirme imkanina kavusacak. Bir milyon dönümden fazla tarim arazisine sahip Tarsus’ta, toprak analizleri ile dekarda yüzde 10-20 arasinda gübre tasarrufu yapilabilecek. Bu çerçevede, dekarda 2 kilogram gübre tasarrufuyla Tarsus’ta yilda 2 milyon kilogram daha az gübre kullanimi yapilacak. Tarimda daha fazla verim elde edebilmek amaciyla hizmete sunulacak olan sistem ile topraklarin fiziksel ve kimyasal içerikleri kolayca taranabilecek.

Daha az gübre ile daha saglikli gida

Verimli üretim için dogru toprak analizinin önemine deginen Tarsus Belediye Baskani Bozdogan, “Çiftçilerimizin daha fazla verim alabilmesi, dogru tarim yapabilmesi ve teknolojik ürünlerin kolayligini tarim alaninda kullanabilmesi için çalismalarimiza devam ediyoruz. Daha az gübre ile daha saglikli gida üretilerek Tarsus’un gida güvenligine katki saglayacagiz. Tarimsal desteklerimiz çok yakinda organik gübre üretimiyle daha da çesitlenecek” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile