Tarsus Belediyesinden Isçi Maaslarina Yüzde 75 Zam

Tarsus Belediyesinden Isçi Maaslarina Yüzde 75 Zam

İçel Tarsus Belediyesinde toplu is sözlesme süreci tamamlandi. Imzalanan toplu is sözlesmesi ile Tarsus Belediyesi’nde 696 KHK kapsaminda ve IMAR Limited Sirketinde çalisan personellerin maaslarinda yüzde 75 oraninda zam yapildi. Bu kapsamda en düsük isçi maasi “26 bin 300 TL” oldu.

Tarsus Belediyesinde çalisan personelleri ilgilendiren toplu is sözlesmesi görüsmelerinde Belediye Baskani Haluk Bozdogan ile sendika yetkilileri arasinda anlasma saglandi. Tarsus Belediyesinde DISK’e bagli Genel-Is Sendikasi ile imzalanan toplu is sözlesmesi ile Tarsus Belediyesi ve IMAR Limited Sirketi bünyesinde çalisan personellerin maaslarinda yüzde 75 oraninda zam yapildi.

En düsük maas 26 bin 300 TL

Anlasma sonrasi Tarsus Belediye Baskani Haluk Bozdogan emekçilere % 75’lik zam müjdesini sosyal medya üzerinden verdi. Türkiye’de asgari ücretin 17 bin 2 lira olarak belirlenmesi üzerine personellerin maaslarina zam yapmak üzere harekete geçtiklerini belirten Baskan Bozdogan, DISK’e bagli Genel Is Sendikasi ile imzalanan toplu sözlesme ile Tarsus Belediyesinde çalisan personellerin en düsük maasinin 26 bin 300 TL oldugunu belirtti.

Tarsus Belediye Baskani Haluk Bozdogan tarafindan imzalanan sözlesmeye göre, 696 Sayili KHK kapsaminda çalisan belediye çalisanlarinin; yil içerisinde verilen es yardimi, çocuk yardimi, sorumluluk ve pozisyon farki hariç alacaklari en düsük maasi 26 bin 300 TL oldu.

“Emekçilerimizin her daim yanindayiz"

Müjdeyi sosyal medya hesaplarindan açiklayan Tarsus Belediye Baskani Haluk Bozdogan, “Tarsus Belediyesi olarak, DISK’e bagli Genel-Is Sendikasi ile imzaladigimiz toplu is sözlesmesi ile çalisanlarimizin haklarini daha da güçlendirdik. 696 sayili KHK kapsaminda ve IMAR Limited Sirketinde çalisan mesai arkadaslarimizin maaslarinda %75 oraninda zam yaparak emekçilerimizin yaninda oldugumuzu bir kez daha gösterdik. Tüm çalisanlarimiza emekleri için tesekkür ediyorum. Hayirli, ugurlu olsun” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile