Tarsus Belediyesinin Kurslarina Yogun Ilgi

Tarsus Belediyesinin Kurslarina Yogun Ilgi

MERSIN – İçel’in Tarsus Belediyesinin, halkin kültür ve sanata olan ilgisini arttirmak ve yeteneklerini gelistirmek amaciyla açtigi akademi kurslari halkin yogun katilimiyla devam ediyor. Dr. Turgut Erkutlu Bilim Egitim Sanat Kültür Akademisinde verilen kurslara halk oyunlari kursu da eklendi.

Tarsus Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Dr. Turgut Erkutlu Bilim, Egitim, Sanat, Kültür Akademisi, açildigi günden bu yana binlerce yurttasa ev sahipligi yapmaya devam ediyor. 2020 yilinin Temmuz ayinda açilisi gerçeklestirilen akademi; bilim, egitim, sanat ve kültür alaninda binlerce kisinin ilgisini çekerken, bünyesinde açilan Ayse Lebriz Berkem Tiyatro Sahnesiyle de sanatseverlere hizmet veriyor.

Öte yandan, her yastan vatandasa yönelik bilim, egitim, sanat, kültür alaninda bireylerin becerilerinin egitmenler gözetiminde arttirilmasi, gelisim saglamalari ve üretime katilmalarina olanak saglamak adina açilan kurslar oldukça ilgi görüyor. Akademi bünyesinde piyano, gitar, keman, resim, baglama, el sanatlari, robotik kodlama, san egitimi, bale egitimi, mantar yetistiriciligi, seramik ve tiyatro kurslarinin yani sira halk oyunlari kurslari da veriliyor.

Egiten ve kültürlü bir kent olma gayesiyle projeler ürettiklerini ifade eden Tarsus Belediye Baskani Haluk Bozdogan, “Görevi devraldigimizda sehirde eksik olan kültür, sanat ve egitim faaliyetlerine imkan saglayabilmek için Dr. Turgut Erkutlu Bilim, Egitim, Sanat, Kültür Akademisini açtik. Burada toplumun kültür sanat faaliyetlerine katilimini saglamakla beraber, farkli yas gruplarina da egitici kurslar sunuyoruz. Ayrica su an yapimi devam eden Çocuk Bilim, Egitim ve Sanat Merkezini de kurarak çocuklarimizin gelisimlerine katkida bulunmayi hedefliyoruz. Her yastan insanimizin kendini gelistirebilecegi ve sehrimizde kültürel, sanat faaliyetlerinin aktif oldugu projeler üretmeye devam edecegiz” dedi.

Dr. Turgut Erkutlu Bilim, Egitim, Sanat, Kültür Akademisinde yapilan kurs ve etkinliklere katilim ve ayrintili bilgi için 0535 714 42 58 numarali hattan ulasilabilecegi bildirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile