Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, burada yapılanların yıllar öncesi yapılması gereken bir olay olduğunu belirterek, ''Tarsus'un damak tadını, kültürünü, yemeğini kayıt altına almak güzel bir olay. Belediye olarak Tarsus ürünleri hakkında çalışma yaptık. Bazı ürünleri tescil ettirdik, bazıları tescil edilmeyi bekliyor. Biz Tarsus baklavası için tescili için müracaatımızı yaptık. Tarsus Baklavası cevizli oluyor. Tarsus kendi değerlerine sahip çıkmalı, Güçbirliği Vakfına bu güzel çalışmadan dolayı teşekkür ediyoruz'' dedi.
Tarsus Güçbirliği Vakfı üyesi Esin Erkoç da, amaçlarının yöresel yiyecekleri ve ürünleri gelecek kuşaklara bırakmak olduğunu belirtti.
Nuray Okyay'ın hazırladığı ve ana yemeklerin ciğer tantuni, etli nohutlu pilav ve hoşaf olduğu Tarsus yemeklerinde buğdaylı katma, humus, imam bayıldı, kuru patlıcan dolması, maydanozlu teretür, peynirli pide, semizotu salatası, sini köftesi, soslu kızartma, tahinli köfte, tahin soslu patlıcan kızartma, vardavit paçası, etli yaprak sarma, zengin, zeytinyağlı mercimekli ıspanak kökü, zeytinyağlı lahana sarması yanı sıra tatlılardan bici bici, kabak tatlısı, karakuş, kesme hamur tatlısı, sarı burma, şam tatlısı ve tahinli ekmek konuklara ikram edildi.
Etkinliğin sonunda Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 'Tarsus'ta ağız tadımız' isimli şiirini okudu.
Tanıtım yemeğine Kaymakamı Orhan Şefik Güldibi, Mersin Milletvekili Vahap Seçer, Emniyet Müdürü Yaşar Aksoy, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Hakan Vural, oda ve dernek başkanları ile Güçbirliği Vakfı üyeleri katıldı.
Tarsus Güçbirliği Vakfı, Tarsus'a Özgü 26 Yiyecek ve İçeceği Tanıttı
Tarsus Güçbirliği Vakfı, kente özgü 26 çeşit yemek ve içecekleri tanıttı.