''Tarsus Suyunu Koruyor'' Projesi Kapsamında Aşçılar Bilgilendirildi

Tarsus Belediyesi ile Tarsus'u Kalkındırma, Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen, Coca-Cola Hayata Artı Vakfı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ve Yaşama Dair Vakıf ortaklığıyla yürütülen 'Hayata Artı Gençlik Programı' tarafından desteklenen ''Tarsus Suyunu Koruyor'' projesi su kaynaklarının korunmasına katkıda bulunmak üzere bitkisel atık yağların kaynağından toplanmasını hedefliyor.

Belediye Basın Bürosu'ndan yapılan yazılı açıklamada, ''Tarsus Suyunu Koruyor'' proje ekibi bilgilendirme çalışmaları kapsamında aşçılık eğitimine katılan proje ekip üyeleri, projeyi tanıtarak aşçıların projeye desteğini istedi.

Proje sonunda, 1 litre atık yağın 1 milyon litre suyu kullanılmaz hale getirmesinden yola çıkılarak Tarsus-ta bitkisel atık yağ toplama sistemi kurulması ve 10 ton yağ toplanması ile 1 milyon ton suyun korunması hedefleniyor.

-''Hayata Artı'' Gençlik Programı Nedir--

Coca-Cola Hayata Artı Vakfı, Yaşama Dair Vakıf ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı işbirliğiyle yürütülen ''Hayata Artı'' gençlik programı, gençleri çevre ve toplum sorunlarını düşünmeye, bu sorunlara çözüm üretecek projeler geliştirmeye teşvik ederek, Türkiye'nin su kaynakları ve orman alanlarındaki çevre sorunlarının çözümüne katkıda bulunmayı amaçlayan bir gençlik programı.

2005 yılında oluşturulan programa, bugüne kadar gençler tarafından hazırlanan ve yürütülen, 36 ilde 58 projeye destek verdiği bildirildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile