Tarsus'ta 400 Kınalı Keklik Doğaya Salındı

MERSİN - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü'ne bağlı İçel Şube Müdürlüğü Tarsus'a bağlı Çakırlı köyünde 400 kınalı kekliği doğaya saldı.

Kaymakam Orhan Şefik Güldibi, Çakırlı köyündeki etkinlikte herkesi çevre sorunlarına karşı duyarlı davranmaya davet etti.

"Hangi işi yaparsak yapalım, çevreyi, doğayı ve bizim dışımızdaki tüm canlıları düşünmeliyiz" diyen Güldibi, "Eskiden keklik seslerini, turaç kuşlarının seslerini duyardık. Şimdi bunlar hayal oldu. Tabiata zarar verdik. Fakat artık tabiata veren insanlar olarak bu zararları telafi etmemiz, verdiğimiz zarardan dolayı özür dilememiz gerek. Bunun yanında sözde avcılarımız çok zarar veriyor. Büyük masraflarla doğaya saldığımız kınalı kekliklerimizi avlıyor. Bu son derece yanlıştır. Kendimizi düşünmüyorsak, tabiatı ve bizden sonraki kuşaklarımızı düşünmeli ve ona göre hareket etmeliyiz" dedi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarsus ilçe Müdürü Hayri Erdoğan ise, tarım alanlarında en önemli ve ucuz mücadele şeklinin biyolojik mücadele olduğunu belirterek "Bu mücadeleyi yapanlar da doğada mevcut olan yaban hayvanlarıdır. Bu kapsamda yöremize özgü turaç ve kekliklerin birçok faydası bulunmaktadır. En önemlisi ise buğdaylara zarar veren süneleri ve insan sağlığı için büyük tehlike arz eden keneleri yemeleridir. Bu sebeple turaç ve keklik popülasyonlarının artmasını sağlamalı, korumalı, onları vurmamalı, yasa dışı avlanmanın önüne geçmeliyiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından 400 keklik doğaya salındı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile