Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Tarsus-Çamliyayla Sube Müdürlügü ile MESKI ekipleri, yagmur sularinin tasidigi balçik ve çesitli nedenlerle biriken evsel çöplerin olusturdugu yiginlar ve mil nedeniyle bazi noktalarinda tikanmalar olusan dere içerisine vinç vasitasiyla indirilen is makinesi ile kapsamli temizlik gerçeklestiriyor. Temizlik faaliyeti sirasinda içerisinde siseden plastik kaplara, evsel atiklardan insaat atiklarina kadar pek çok atik ile çikan balçik ise kamyonlarla tasiniyor. Basta sivrisinek ve karasinek olmak üzere fare ve diger zararlilarin da yuva yapmasina engel olmak için ekipler temizlik faaliyetinin kisa süre içerisinde bitirilmesi için araliksiz çalisiyor.
Mithatpasa Mahallesi Muhtari Muhittin Borlukan, derenin tabaninda biriken çamur ve mil ile çikan nebati otlardan dolayi sürekli sinek olustugunu ve diger zararli haserelerin de görüldügünü belirterek, “Pasalar Sekisinde bulunan yagmur suyumuzun devamli gittigi pis kanalimizin kirli oldugunu gördük. Sivrisinegin yuva yaptigi, yilanlarin, farelerin oldugu bir yer oldugu için temiz olmasi lazimdi. Muhtari olarak mahallem adina Belediye Baskani Vahap Seçer’e, MESKI yöneticilerine çok tesekkür ediyorum. Sag olsunlar tertemiz oldu mahallemiz. Bundan sonra burada sivrisinek yuvasini, fare yuvasini, yilanlarin yuvasini bulamayacagiz” dedi.
Tarsus'ta Dere Yataklari Temizleniyor
İçel’in Tarsus ilçe merkezinden kuzey-güney istikametinde geçen ve tabani çamurla kaplanan Kaleburcu Deresinin, MESKI ve Büyüksehir Belediyesi ekiplerince temizlendigi bildirildi.



















