Tarsus'ta 'Dünya Öykü Günü'ne Özel Program

Tarsus'ta 'Dünya Öykü Günü'ne Özel Program

İçel Büyüksehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Isler Daire Baskanligi bünyesindeki Tarsus’a Deger Katanlar Kurulu’nda (TADEKA) Dünya Öykü Günü dolayisiyla söylesi düzenlendi.

TADEKA Edebiyat Kurulu’nun düzenledigi söyleside, yazarlar Ufuk Sürmeli ve Cemile Cereb, okuyuculariyla bulustu. Moderatörlügünü Esyan Büte Kirasi’nin yaptigi ‘Her Sey Öyküsüyle Anlam Bulur’ adli söyleside, yazarlar Ufuk Sürmeli ve Cemile Cereb; yazmaya nasil basladiklarini ve yazim tekniklerini gelistirmek için izledikleri yollari anlatarak, yazmak isteyenlere önerilerde bulundu. Interaktif sekilde gerçeklesen söyleside yazarlar, katilimcilarin sorularini da yanitladi.

“Dünya Öykü Günü’nü bu sekilde kutlamak çok güzeldi”

‘Daglarin Efendisi’, ‘Zincirli Kolye’ ve ‘Bir Zamanlar Affan’ isimli kitaplarin yazari olan Cemile Cereb, söylesinin çok keyifli geçtigini söyleyerek, “Dünya Öykü Günü’nün bu sekilde kutlanmasi, yani biz öykücülerin davet edilmesi ve TADEKA’nin da katkisiyla düzenlenen bu önemli günde, gelen konuklarla birlikte edebiyat, öykü üzerine konusmak çok güzeldi. Gerçekten çok yararli ve renkli bir oturum oldu. Interaktif olmasi da güzeldi. Karsilikli fikir alis-verisinde bulunduk. Sanat, hayatin sevgilisidir diyorum” ifadelerini kullandi.

“Bu etkinligin herkes için faydali oldugunu düsünüyorum”

‘Kül Rengi Hayatlar’ adli öykü kitabinin yazari olan ve ayni zamanda Edebiyat Ögretmeni olan Ufuk Sürmeli ise “Dünya Öykü Günü, Türk öykücüleri tarafindan özellikle basvurulmasi gereken ve bunun dünyada da kabul görmesi bakimindan çok önemli bir gün. Dünya Öykü Günlerinin daha etkili olmasini temenni ediyorum. Bugün burada gerçeklesen etkinlik, gerek katilimcilar, gerekse izleyiciler açisindan güzeldi. Herkes için faydali oldugunu düsünüyorum” seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile