Tarsus'ta Yılın İlk Doğal Gazı İremsu Sitesine Verildi

Tarsus'ta Yılın İlk Doğal Gazı İremsu Sitesine Verildi

Mersin'in Tarsus ilçesinde doğal gazın şehir içi dağıtım ve işletme işini üstlenen Aksagaz A.Ş. tarafından altyapısı tamamlanan ve 2011 yılının ilk doğal gazı İremsu sitesine verildi.

Kentin güney kısmına 2010 yılında doğal gaz verilmesinin ardından alt yapısı tamamlanan kuzey bölümünde ise ilk gaz Altaylılar Mahallesinde bulunan iremsu sitesinde konutlara verilirken, doğal gazın ilk çakmağını Aksagaz Mersin Bölge Müdür Hamit Özdemir ile site sakinleri birlikte çaktı.
Site sakinleri tarafından sevinçle karşılanan doğal gaz hakkında bilgi veren Aksagaz Mersin Bölge Müdürü Hamit Özdemir, doğalgazın mevcut yakıtlar içersinde en çevreci yakıt olduğundan dolayı dünya kentlerinde kullanımının zorunlu hale geldiğini belirtti. Özdemir, "İremsu sitesine ilk defa doğal gaz verdik. Tarsus'a hizmet etmekten mutluluk duyuyoruz. Yapılan çalışmalar Tarsus halkının daha rahat, daha temiz, daha güvenli bir yakıtla tanışmalarını getirecek sonuçta. Yoğun bir çalışma temposunun ardından gazı yaktık bundan mutluluk duyuyoruz. Tarsus'ta bu bölgeye ilk defa gaz veriyoruz. Önceki yıllarda yaptığımız çalışmalarda Tarsus'un güneyine Atatürk Caddesi ve Kültür Parkı çevresine gaz vermiştik. Aynı zamanda Emine Boro ve Hasan Özdemir sitelerine geçen sene gaz verdik, şu an doğal gaz kullanıyorlar. Önümüzdeki yıllarda ki çalışmalarımızda Tarsus'un tamamına gaz vereceğiz. Hedefimiz 5 yıl içerisinde Tarsus'un tüm yerleşim birimlerine doğal gazı vermektir" dedi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile