Taş Bloğa Kültür Ve Turizm Bakanlığının Amblemini İşledi

Geçen yıl 5 metre taş bloğa Cumhurbaşkanlığı forsunu işleyen taş ustası Mahmut Selaniş, bu yıl da sipariş üzerine bakanlığın amblemini yaptı, Selaniş ayrıca Ankara Büyükşehir Belediyesine hediye etmek üzere Türk bayrağı da işledi.

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir taş ustası taş bloğa Kültür ve Turizm Bakanlığın amblemini yaptı.

Mahmut Selaniş, gazetecilere yaptığı açıklamada, 40 yıldır taş ustası olduğunu söyledi.

Geçen yıl 5 metre uzunluğundaki taş bloğa Cumhurbaşkanlığı forsunu işlediğini hatırlatan Selaniş, bir süre önce bir iş adamından Kültür ve Turizm Bakanlığının amblemi siparişi aldığını kaydetti.

Bu çalışmaya yaklaşık 4 ay önce başladığını ve 15 gün sonra tamamlanacağını belirten Selaniş, mesleğini çok sevdiğini dile getirerek, 'Bir iş adamı Kültür ve Turizm Bakanlığına hediye etmek amacıyla benden bakanlığın amblemini yapmamı istedi. Ben de tek parça taştan bir metre 70 santim genişliğinde yaklaşık bir ton ağırlığında amblemi yaptım. Ayrıca ben de Siverek ve Ankara arasındaki sevgiyi pekiştirmek amacıyla Ankara Büyükşehir Belediyesine armağan etmek üzere 4 metre uzunluğunda tek parça taştan Türk bayrağı yaptım. Bayrak tamamlandığında Ankara Büyükşehir Belediyesine göndereceğim.' diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile