Tas Firin Erkegi Tamer Karadagli'ya Yogun Ilgi

Tas Firin Erkegi Tamer Karadagli'ya Yogun Ilgi

Devlet Tiyatrolari Genel Müdürlügü tarafindan Trabzon Devlet Tiyatrosu’nun ev sahipliginde düzenlenen 24. Uluslararasi Tiyatro Festivali’nin açilisi yogun yagmur altinda yapildi.

Trabzon’da 2-15 Mayis tarihleri arasinda gerçeklestirilecek olan 24.Uluslararasi Tiyatro Festivali’nin açilisina katilan ve özellikle uzun yillar Türk televizyonlarinda yayinlanan “Çocuklar Duymasin” adli aile dizisinde “Tas Firin Erkegi Haluk” rolünü canlandiran Devlet Tiyatrolari Genel Müdürü Tamer Karadagli’ya vatandaslar kortej yürüyüsü boyunca yogun ilgi gösterdi.

15 Temmuz Sehitler ve Hürriyet Parki’nda açilisi yapilan 24.Uluslararasi Tiyatro Festivali’ne, Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdullah Uraloglu, Trabzon Valisi Aziz Yildirim, Devlet Tiyatrolari Genel Müdürü Tamer Karadagli, CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Ahmet Metin Genç ile vatandaslar katilirken etkinlik çerçevesinde Atatürk Aniti’na çelenk birakildi.

Etkinlikle ilgili bir açiklama yapan Devlet Tiyatrolari Genel Müdürü Tamer Karadagli, festivallerin ülke tanitiminda önemli rol oynadigina dikkat çekerek, “Bu festivallerin sehirlere katkisi çok büyük. Hem sanat kültür anlaminda, hem de turizm anlaminda dünyada tanitimi adina çok önemli rol oynuyor. Sadece bir tiyatro festivali olarak bakmamak gerekiyor. Biz aslinda ülkemizi de gösteriyoruz çünkü uluslararasi bir festival. Buradan dönen yabanci tiyatrolar bizim ülkemizin reklamini yapiyor oluyor. Biz bir bakima bu anlamda turizm elçiligi de yapiyor oluyoruz. Festivale çok büyük bir ilgi var bu sene 24. Yapiyoruz. Trabzon Devlet Tiyatrosu 1987’de kuruldu. Dolayisiyla tiyatro kültürüyle yasayan bir sehir ve tiyatroya karsida inanilmaz bir teveccüh içinde. Mevcut olan tiyatromuz yetmiyor artik bir yeni sahneye daha ihtiyacimiz var çünkü talep çok fazla. Trabzon seyircisi son derece seçici ve tiyatrosuna sahip çikan bir seyirci. Bu da bizim için çok güzel” dedi.



"Ilgi gerçekten beni çok etkiledi"

Yagmur altinda yapilan kortej yürüyüsü boyunca vatandaslarin yogun ilgisi kendisini çok etkiledigini kaydeden Karadagli, “Çok mutlu oldum çünkü halki gösterdigi teveccüh hiçbir seye benzemiyor. Ben Trabzon’da daha önce defalarca geldim her zaman büyük bir ilgiyle karsilandim ama bu sefer bu ilgi gerçekten beni çok etkiledi. Sadece bana sahip çikmalari degil festivallerine sahip çikmalari adina çok önemli. Bu sene 24.cisini düzenledigimiz festival Trabzon’unu muza hayirli ugurlu olsun. Bir ara yürümesek mi acaba arabayla mi geçsek yürüyüsü iptal mi etsek diye bir konusma oldu, hayir. O kadar insan bekleyip te teveccühü gösteriyorsa bize düsende yagmur çamur dinlemeden o yürüyüsü yapmak oldu” diye konustu

Festivale katilan Ulastirma ve Altyapi Bakani Abdullah Uraloglu da Trabzon’un kültür ve sanat anlaminda biraz daha öne çikmasi gerektigini kaydederek, “Trabzonlular olarak kültür ve sanat tarafimizi birazcik daha öne çikarmamiz birazcik daha duyurmamiz biraz daha gelistirmemiz gerekmektedir. Insallah bunu biraz daha ilerletecegiz. Uluslararasi bir organizasyon yabanci misafirlerimiz var. Trabzon buna yakisir buna layik. Mutlaka kendimizi gelistirecegimiz bir sürecin baslangicina vesile olsun istiyorum. Yagmur biraz belki etkinliklerimizi olumsuz etkileyebilir ama sevkimizi etkilemeyecektir” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan yaklasik 1,5 kilometrelik kortej yürüyüsü yapilirken, yürüyüse katilanlar yol boyunca islanmalarina ragmen yürüyüsü birakmadi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile