Tasarruf Genelgesi Büyüksehirin Yatirimlarini Durdurmayacak

Tasarruf Genelgesi Büyüksehirin Yatirimlarini Durdurmayacak

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç; tasarruf genelgesinin yatirimlarin durdugu anlamina gelmedigini söyleyerek; "Bütçemizi ve imkanlarimizi yatirimdan yatirima, hizmetten hizmete en verimli sekilde kullaniyoruz” dedi.

Kayseri’nin ulasim sorununa rahat nefes aldiracak Kartal Kavsagi Projesi hakkinda konusan Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç; tasarruf genelgesinin yatirimlari durdurmayacagini kaydetti.

Stratejik yatirim yaptiklarini dile getiren Büyükkiliç; "Bu projemizle ilgili daha önceden biz çalismalarimizi yaptik ve dün de kamuoyunun sunumuna arz ettik. Bu arada denildi ki “Siz bunu bitirdiyseniz bizimle niye bu toplantiyi yaptiniz?” ama daha kazma vurulmadan önce pozisyon her zaman öneriler dogrultusunda degistirilebilir, eklenir ve çikarilir. Bu mantik içerisinde ben orada özetlerken sunum ve katkilari için tesekkür ettim. Önerileri de bu anlayis içerisinde yeniden gözden geçirerek projemizin devamini saglama, en kisa zamanda hayata geçirme yönünde gayret gösterilmesine de talimat verdim. Proje müteahhidi de bu projede yaya ve bisikletli ile ilgili de simülasyon çalismasini yapacagini da arz etti. Yaya ve bisiklet geçisleri ile ilgili bir miktar zorlanmadan dolayi katilimcilarin hakli olarak önerileri oldu. Bunlari da önemsiyoruz ve bu anlayis içerisinde çalismalarimizi bu noktaya getirdik. Gelelim projenin hayata geçirilmesi, kaynak ve tasarruf boyutuna. Büyüksehir belediyemiz ya da diger ilçe belediyelerimiz kaynaklarini en verimli, önceleyerek hangi alanlarda kullanacagi yönünde zaten kafa yoran, stratejik planlarini yapan ve bu mantik içerisinde meclislerinde görüsen, hayata geçiren uygulamalar ile projelerini seçimlerde kamuoyunun nazarina sunan ve oradan aldigi onaylarla da yol alan bir mantik izliyor. Tabi ki kaynaklarimiz daha verimli, daha dikkatli ve daha önce hangisine firsat verecegimizi düsünerek de önerilerimizi ya da vaatlerimizi hayata geçirecegiz. Bundan kimsenin endisesi olmasin. Tasarruf genelgesi yatirimlarin durdugu anlamina gelmez. Biz zaten kosuyoruz, çalisiyoruz. Bu alanda da yatirimdan yatirima, hizmetten hizmete bütçelerimizi ve imkanlarimizi en verimli sekilde kullaniyoruz" ifadelerini kullandi.

"5 kavsagi ilgilendiren bir projeyi hayata geçiriyoruz"

Projenin maksimum 18 ayda bitecegini dile getiren Baskan Büyükkiliç; "Bu projenin bütçesi ile ilgili de sayin Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi bakanimizla yaptigimiz görüsmelerde dünya bankasindan 5 yil ödemesiz uygun sartlarda aldigimiz bir kredi ile yapilacaginin açiklamasini da paylasmis olalim. Önemli bir rakam, 30 milyon Euro’nun üzerinde ve bu yönde bir sikintimiz yok. Ben degerli bakanimiza tesekkür ediyorum. Takdir edersiniz ki zaten süreç basladi, projelendirildi. Buraya kazmayi vurunca hemen katli kavsak yapilmiyor. Orada yapilacak deplaseler var. O açidan bunlarin hepsi ile ilgili hazirliklarimiz tamam ve etap etap süreç devam ediyor. Elektrikle ilgili dikkat ederseniz millet bahçesinin içerisine kocaman bir trafo yapildi. O bölgenin elektriklerinin tamamen nakli oraya saglanmis oldu. Alt yapisini tamamladiktan sonra 12 ayda da bitebilir ama maksimum 18 ay. Bunun içerisinde dedigimiz gibi deplase boyutlarini koyarsaniz 18 ay, deplaseleri daha önceden bitirip 6 ay da onu kisarsaniz 12 ayda diye ifadeleri var. Trafigi sabote etmeden alternatif yollar açarak, sehri kilitlemeden ve sonrasinda da zaten yapacagimiz çalisma Kartal Kavsagi’ndan ibaret degil. Üniversitenin önünde 2 tane kavsak var, Kartal Kavsagi var, oradaki Hisarcik boyutuna giden tarafi var. Bir de son olarak kolejin oldugu bölgedeki kavsak var. O da Tacettin Veli Bulvari dedigimiz bölgeye giden o bölgedeki kavsak da var. Burada 5 tane kavsagi ilgilendiren bir projeyi hayata geçiriyoruz. Baslandiktan sonra 18 ay içerisinde bitirecegiz. 2025’in sonuna insallah burasi kullanilabilir hale gelir diye umuyor ve inaniyoruz" diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile