Tasdogan TBMM'de Gaziantep'i Konustu

Tasdogan TBMM'de Gaziantep'i Konustu

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Gaziantep Milletvekili Doç. Dr. Ali Muhittin Tasdogan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda Gaziantep’e iliskin konusma da bulundu.

TBMM Genel Kurulu’nda yapmis oldugu konusmada Asiye Ates davasinin takipçisi olduklarini da dile getiren MHP Gaziantep Milletvekili Doç. Dr. Ali Muhittin Tasdogan, Gaziantepli sanayici ve ihracatçilarin basarisi, Gaziantep’i de yakindan ilgilendiren Hassa-Dörtyol Tünel Projesi ve Tarim hususundaki konulara degindi.

“Bizzat takipçisiyiz”

Geçtigimiz aylarda pitbull saldirisi cinsi köpeklerin saldirisina ugrayan Asiye Ates davasini yakindan takip ettigini vurgulayarak sözlerine baslayan MHP Milletvekili Tasdogan, “22 Aralik’ta Gaziantep’te pitbull cinsi köpeklerin saldirisina ugrayan ve saglik durumu su anda iyi olan Asiye Ates kizimizin davasinda tahliye edilen saniklarin, yapilan itiraz sonucunda yeniden tutuklandigini bildiriyor, konunun bizzat takipçisi oldugumuzu da sözlerime eklemek istiyorum” dedi.

“2022 ihracat hedefini de asacagiz”

Gaziantep’in ihracattaki basarisinin pandemiye ragmen devam ettigini ve 2021 yilinda kirilan rekorun 2022 yilinda da devam edecegine inandigini söyleyen Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Tasdogan, “Gaziantep’in her zaman ülkemizin üretim, istihdam ve ihracat gücünün üzerinde performans sergileyen bir sehir oldugu yakindan görmekteyiz. Sürekli büyüme ve gelisme hedefini gerçeklestirmek için yoluna emin adimlarla devam eden Gaziantep’in gelisim ve istikrar çizgisi, geçen yilin ocak ayina göre, bu yilin ocak ayinda yüzde 8,2 artarak, 723 milyon 767 bin dolar ihracat ile devam etmektedir. Ülkemizin en fazla ihracat yapan 5’inci sehri konumunda yer alan Gaziantep, 2022 yilina 10 Milyar dolarlik hedefini asarak girmeyi basarmistir. 10 milyar 92 milyon dolar ihracatla 2021’de kendi ihracat rekorunu kiran Gazi sehrimizin, 2022’de ise 13 milyar dolar olan ihracat hedefini de asacagindan hiç süphemiz yoktur. Ayrica tarim üretiminin yogun yapildigi Gaziantep, Sanliurfa, Mardin, Diyarbakir, Kahramanmaras, Malatya, Adiyaman ve Kilis’in bagli oldugu Güneydogu Anadolu Ihracatçi Birlikleri üyesi firmalarimiz da ocak ayinda 128 ülke ve serbest bölgeye 373 bin 361 ton ürün göndererek geçen yilin ayni dönemine göre dis satimlarini yüzde 51 artirmistir. Söz konusu dönemde bölgeden en fazla 47 milyon 864 bin dolarla makarna ihraç edilirken, en çok ihracat ise 91 milyon 56 bin dolarla Irak’a gerçeklestirilmistir. Bu vesileyle gelecegimiz açisindan umut veren ve gögsümüzü kabartan basta oda baskanlarimiz olmak üzere, ihracatçilarimiz, is insanlarimiz ve onlarin çok degerli çalisanlarina basarilar diliyor, tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

“Hassa-Dörtyol tünel projesi hizlandirilmali”

Gaziantepli ihracatçilarin ve bölge sehirlerinin de bekledigi Hassa-Dörtyol Tünel Projesi’nin hizlandirilmasi gerektigini ifade eden MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Tasdogan, “Ülkemizin en büyük Organize Sanayi Bölgesine sahip Gaziantep’in ve birçok sehrimizin Iskenderun Limani’na mesafesini kisaltacak ve bölge sanayisine sinif atlatacak olan Hassa-Dörtyol Tünel Projesi’ndeki çalismalari yakindan takip etmekteyiz. Ulastirma Bakanligimizca güzergâh projesi tamamlanan Hassa-Dörtyol Tünel projesi, Dogu ve Güneydogu Anadolu bölgemizde bulunan Gaziantep, Hatay, Kahramanmaras, Sanliurfa, Adiyaman, Diyarbakir, Malatya ve Mardin illeri basta olmak üzere birçok ilimizin ticareti ve sanayisi açisindan önemlidir. Bu sebeple tünel projesindeki yapim isleri ihalesinin hizlandirilmasi ve tünelin bir an evvel hizmete açilmasi büyük önem tasimaktadir” dedi.

“Gaziantep, tarima dayali sanayinin baskenti”

3,5 Milyon dekar tarim alanina sahip olan Gaziantep’in üretken ve girisimci bir sehir oldugunu TBMM gündemine tasiyan Gaziantep Milletvekili Tasdogan, konusmasinda Gaziantep’e yapilan tarim yatirimlarina da degindi. Gaziantep’te açilan 13. GAP Tarim, Tarim Teknolojileri ve Hayvancilik Fuari’nin da hayirli olmasi temennisinde bulunan Tasdogan, “Antep fistigindan zeytine, kirmizibiberden üzüme, sarimsaktan naneye, bugdaydan mercimege kadar onlarca ürünün yetistigi ilimiz, ayni zamanda Tarima Dayali Sanayinin Baskenti adiyla da anilmaktadir. Tarim Bakanligi’nin Gazi sehrimize destekleri ile ilimizde son 19 yilda büyükbas hayvan sayimiz yüzde 410, küçükbas hayvan sayimiz yüzde 151 artarken, üreticilerimize son 19 yilda 2,1 Milyar TL destekleme ödemesi yapilmistir. Sadece 2021 yilinda ise Gaziantepli çiftçilerimize 248 Milyon TL destekleme ödenmistir. Yine 2021 yili verilerine göre ülkemizde tarimsal ihracatin %11’ni de Gaziantep’ten gerçeklestirmistir. Ilimiz tarimsal üretimi degere, katma degeri ise yüksek ürünlere dönüstürebilen sehirlerimizin en basinda gelmektedir. Üreticilerimizin alin teri ve devletimizin destekleriyle, Gaziantep’in tarimsal üretiminde çok önemli artislar yasanmistir. 2021 yili TÜIK verilerine göre ilimiz sarimsak ve nane üretiminde Türkiye 1.’si, antepfistigi, kirmizibiber ve acur üretiminde Türkiye 2.’si, nar üretiminde Türkiye 5.’si, üzüm üretiminde Türkiye 6.’si ve mercimek üretiminde Türkiye 8.’si olmustur. Tüm bunlarin yani sira, yeni tarim teknolojileri, yeni yöntemler ve yeni firsatlarla tanismasi, üretim kalitesinin artirilmasi ve yeni pazar imkânlarinin genisletilmesi adina birçok fuar organizasyonlariyla da üretici ve sektör temsilcileri bir araya getirilmektedir. Bu vesileyle, bugün Gaziantep’te açilan 13. GAP Tarim, Tarim Teknolojileri ve Hayvancilik Fuarimizin ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz tarim sektörüne hayirli olmasini diliyorum. Organizasyonunda emegi geçen herkese, sükranlarimi sunuyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile