Taşeron İşçilerin Hak Arayışı Sürüyor

Taşeron İşçilerin Hak Arayışı Sürüyor

Karayolları Genel Müdürlüğü'ne bağlı çeşitli birimlerde çalışan taşeron işçilerin hak arayışına yönelik çalışmaları devam ediyor.


Yol-İş Sendikası Lokali’nde düzenlenen toplantıda konuşan Yol-İş Sendikası 1 Nolu Şube Başkanı Mehmet Çelik, yasal haklarına saygı gösterilmesini beklediklerini belirterek, “İşçilerin yasal, haklı ve meşru haklarına saygı duymayanları biz de 30 Mart günü duymayacağımızı kamuoyuna açıklıkla ilan ediyoruz” dedi.

Son dönemde bazı ziyaretlerde bulunduklarını ve siyasi partileri bilgilendirdiklerini hatırlatan Mehmet Çelik, “Ben sizleri burada siyaset için toplamadım. Biz hak aramak için buradayız. Evimize aş, çocuklarımıza ekmek götürmek için bir aradayız. İnşallah sizlere müjdeli haberler vereceğimi ümit ediyorum” diye konuştu.

Çelik, şöyle devam etti: “Bilindiği gibi basın toplantıları, yürüyüş, miting gibi eylem ve etkinlikler demokratik haklardandır. Bu eylemcilerin amacı, dert anlatmaktır. Meramımızı duyurmaktır. Duyulmazsa daha yüksek, daha yüksek sesimizi yükselteceğiz. Olmazsa çok defa yaptığımız gibi yollara düşeceğiz. Yol-İş’i bilmeyenler iyi bilsin ki, ağırbaşlı, olgun, memlekete ve milletine karşı sorumluluk duygusu yüksek bir sendikayız. Kolay kolay sokağa çıkmayız. Ama aşımız, işimiz ve özellikle de çoluk çocuğumuzun geleceği söz konusu olduğunda neler yapabildiğimizi Tandoğan Meydanı, Sıhhiye Meydanı, Kızılay Meydanı, İzmir ve İstanbul meydanları iyi bilir. Eğer Yol-İş üyeleri sokağa inmişse diyalog adına tüm yollar bitmiş ve birileri bizi sokağa mecbur etmiştir. Buda böyle bilinsin. Yargıtay, Karayollarında taşeron işçisi adı ile çalıştırılan işçilerin, işe başladıkları tarihten beri Karayolları Genel Müdürlüğü işçisi olduğuna karar verdi. Bu karar üzerinden tam 27 ay geçti. Üyelerimiz 27 aydır kararın gereğini istiyor ve sabırla bekliyorlar. Üyelerimiz 27 aydır hakkın yerini bulmasını, Adaletin tecelli etmesini, hukukun üstün olduğunun gösterilmesini bekliyorlar. 27 aydır bekleyen işçilerin sonunda sabır taşları çatladı ve bugün onu doktora göstereceğiz. Oysa Demokratik ve hukuk devletinde, yapılması gereken tek bir işlem vardır, Yargıtay kararının gereğini yapmak. Ankara böyle mi yaptı? Hayır… Onlarca defa Sendikamız Genel Merkezi düzeyinde, Çalışma Bakanlığı, Ulaştırma ve Habercilik Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Bakanlık Müsteşarlığı ve Sayın Başbakan nezdinde yapılan görüşmelerde duyduğumuz cümle şudur: siz haklısınız. Bunu bizde biliyoruz ama biz sadece haklı olduğumuzu duymak istemiyoruz. Haklı olmanın gereği yapılsın ki, adalet olsun, hukuk üstün olsun, hak yerini bulsun. Yoksa her durum ve her sonuç kocaman bir haksızlıktır. Buda böyle bilinsin”
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile