Taşkent'te 'Azerbaycan Bayrak Bayramı' kutlandı

Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından ilan edilen 9 Kasım Bayrak Bayramı, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te de kutladı.

Azerba

Azerbaycan'da Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından ilan edilen 9 Kasım Bayrak Bayramı, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te de kutladı.

Azerbaycan Kültür Merkezi'nde düzenlenen törene, bu ülkede yaşayan Azeri vatandaşları büyük ilgi gösterdi. Tören, merkez binasının önünde bulunan merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in büstüne çiçeklerin konulması ve akabinde Azeri milli marşının okunmasıyla başladı.Törende söz alan Azerbaycan'ın Özbekistan Büyükelçisi Namık Abasov, günün anlam ve önemini dile getiren konuşma yaptı.

Abbasov ayrıca Azeri mili marşını şiir türünde okuyarak tüm davetlileri marşı ezberlemeye davet etti.

Törende daha sonra sahne alan öğrenciler, 'bayrak' ve 'Azerbaycan' konulu şiirler okudu. Büyükelçi Abbasov şiirleriyle törene ayrı bir renk katan öğrencilere hediyeler verdi.

Bu arada Cihan Haber Ajansına(Cihan)'na konuşan Azeri davetliler, ilk defa bayrak bayramını kutlamanın sevinci ve gururu içerisinde olduklarını belirtti.Azeriler, bayramını kutladıkları Azerbaycan bayrağının bir gün Ermeni işgali altındaki Karabağ topraklarında da dalgalanmasını arzuladıklarını dile getirdiler.

Törende davetlilere Bakü'de dikilen dünyanın en yüksek bayrak direğiyle ilgili sunulan sinevizyon görüntüsü eşliğinde mini bir kokteyl verildi.

Tören sonunda ise sahne alan yerel Azeri sanatçılar tarafından mini bir konser sunuldu. Hareketli parçalar karşısında yerlerinden kalkan davetliler, danslarıyla müziğe eşlik etti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile