Taşkent'te en kalabalık Cumhuriyet resepsiyonu

Türkiye'nin Özbekistan Büyükelçisi Mehmet Sertaç Sönmezay tarafından Taşkent'te verilen Cumhuriyet resepsiyonu son yılların en kalabalık davetli kitle

Türkiye'nin Özbekistan Büyükelçisi Mehmet Sertaç Sönmezay tarafından Taşkent'te verilen Cumhuriyet resepsiyonu son yılların en kalabalık davetli kitlesine sahne oldu.

Ülkenin en modern oteli İntercontinental'da verilen resepsiyona işadamından diplomatına, din adamından gazetecisine, askerinden siviline kadar değişik kesimlerden bin dolayında katılımcı iştirak etti.

Bu arada bir Büyükelçi Sönmezay bir ilke imza atarak şimdiye kadar büyükelçilik rezidansında verilen ve biri Türklere biri de yabancılara olmak üzere iki defa veren resepsiyonu hem otele taşıdı ve hem de bir defaya indirdi.

Büyükelçi Sönmezay ve diğer elçilik ilgilileri davetlileri resepsiyonun verildiği salonun kapısında karşıladı. Resepsiyonun verileceği otelin salon girişinde davetlileri bekleyen Büyükelçi ve diğer elçilik ilgilileri gelen davetlileri karşılayarak el sıkıştı. Bu arada bu yıl otelde verilen resepsiyona ilgi ise büyük oldu. Bir salon yetersiz kalınca otelin ikinci büyük salonu resepsiyona ayrıldı.

Resepsiyona Özbekistan hükümetini temsilen Spor ve Kültür bakanı Anvar Cabbarov katıldı.

Büyükelçi Sönmezay resepsiyona başındaki Özbek milli giyimli 'dubbe' ile gelen yaşlı bir davetliye yakından ilgilendi, ayaküstü sohbet etti ve hal hatırını sordu.

Öte yandan Türkiye'nin Özbekistan Askeri Ataşesi Hayrettin Güler ve eşi Nefise Güler de davetlileri karşıladı.

Gecede önce Türkiye İstiklal Marşı ve akabinde de Özbekistan milli marşı çalındı.

Kalabalık bir davetli kitlesinin iştirak ettiği resepsiyonda bir konuşma yapan Büyükelçi Sönmezay, 'Türkiye'nin cumhuriyetinin, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak dinamik ekonomisi ve diplomasisiyle çevresine istikrar yayan bir ülke haline geldiğini' söyledi.

Büyükelçi Sönmezay Türkiye Özbekistan ilişkileri konusunda ise "Özbekistan'ın genç bir cumhuriyet olarak gerçekleştirdiği atılımları yakından izliyoruz." dedi. Sönmezay geçtiğimiz haziran ayında Kırgızistan'ın güneyindeki etnik çatışmalar konusundaki Özbekistan'ın yapıcı politikasının ise tüm dünyanın takdirini kazandığını aktardı. Sönmezay, "Özbek ve Türk halkları ortak tarihi ve kültürel köklere sahiptir. Ülkemdeki her çocuk, tarih kitaplarında Emir Timuru, Semerkand'ı Buhara'yı bizim de tarihimizin bir parçası olarak okur. Halklarımızı birbirlerine daha da yakınlaştırmak için gösterdiğimiz her türlü gayreti bugüne kadar olduğu gibi şüphesiz bundan sonra da serf edeceğiz." diye konuştu.

Gecede daha sonra davetlilere türlü yemekler ikram edildi ve Türkiye'yi tanıtan sinevizyon sunumu yapıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile