Taskindan Korkan Köylülerden Islah Talebi

Taskindan Korkan Köylülerden Islah Talebi

Çorum’un Dodurga ilçesindeki Obruk köyünde yasayan vatandaslar, Karadeniz’de son dönemde yasanan seller sebebiyle korktuklarini belirterek, köy merkezinden geçen derenin islah edilmesini talep etti.

Çorum’un Dodurga ilçesine bagli Obruk köyünde yasayan vatandaslar, köyden geçen 1,5 kilometrelik dere sebebiyle taskin korkusu yasiyor. Karadeniz’de son dönemde yasanan seller sebebiyle korktuklarini söyleyen vatandaslar, köylerinden geçen derenin taskina karsi islah edilmesini istedi.

’Karadeniz’de yasanan sel baskinlari korkutuyor’

Sel tehlikesi ile karsi karsiya kalmak istemediklerini belirten Köy Muhtari Ali Ekber Sever, “Dere yatagi ile ilgili sikintilarimiz var. Köyümüz büyük tehlike altinda. Dere yatagi yok, yagmur yagdigi zaman sel gelecek diye köylü disarida bekliyor. Karadeniz’de sellere neden olan ani dere taskinlarinin köyümüzde yasanmamasini istiyoruz" dedi.



"Korkuluk, üzerine de yeni yaya köprülerinin yapilmasi konusunda yardim istiyoruz"

Muhtar azasi Mustafa Ertas ise, köylüler tarafindan yapilan geçitlerin de tehlike saçtigini belirterek, “Köyümüzde yasayan 300 kisi için dere yatagi tehlike arz ediyor. Dere yataginin köyden geçen bölümünün islah edilmesini kalan bölümün ise temizlenmesi gerekiyor. Dere üzerinde bulunan yaya geçitleri köy halkimiz ve önceki muhtarlar tarafindan yapilmis. Ahsap olan köprüler de tehlike arz ediyor. Her an birileri düsebilir. Dere kenarina korkuluk, üzerine de yeni yaya köprülerinin yapilmasi konusunda yardim istiyoruz. Mevcut araç köprülerinin de dayanikli olup olmadigini incelemesini, derenin islah edilmeyen kisminin üzerine de en az bir köprü daha yapilmasini talep ediyoruz” diye konustu.



"Ahsap köprüler saglam degil"

Derenin üzerinde bulunan yaya köprülerinin saglam olmadigini belirten köy sakinlerinden Arif Dogar da, “Dereden sel geldigi zaman magdur oluyoruz. Çocuklarimiz tasimali olarak servis ile okula gidiyor. Sel geldigi zaman ya yolda kaliyor eve geçemiyor ya da evden okula gönderemiyoruz. Yagmur yagdiginda sel gelir diye korkuyor, evde kalamiyoruz. Acil bir durum olsa, hastamiz olsa evde kaliyor, dereden atlatamiyoruz. Bu sikintilarin giderilmesini istiyoruz" seklinde konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile