Taşköprü'de Sarımsak ve Buzağılar Görücüye Çıktı

Taşköprü Belediyesi tarafından düzenlenen "Pompeiopolis Tarım, Hayvancılık Fuarı ve Kültür Etkinlikleri" kapsamında en iyi sarımsak üreticisi ve en iyi buzağı yetiştiricisi yarışmaları düzenlendi.

Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, Cuma pazarı alanında düzenlenen programında, Soma'daki maden faciası nedeniyle 28. Uluslararası Kültür ve Sarımsak Festivali'nin iptal edildiğini anımsattı.
Ona rağmen ilçe için önem arz eden bu tarz fuarları desteklemek için bu yarışmaların gerçekleştirildiğini aktaran Arslan, "Ayrıca, sarımsak üreticisinin ve buzağı yetiştiricilerinin hak ettiği emeklerinin karşılığını alabilmek için bu tarz organizasyonlara sahip çıkmasını istiyorum" diye konuştu.

80 üreticinin katıldığı en iyi sarımsak üreticisi yarışmasında, Çoroğlu köyünden Murat Yıldırım birinci, Kızılcaören köyünden Mehmet Acar ikinci, Söylemez köyünden Bayram Söylemez üçüncü oldu.
Buzağı yarışmasına ise 30 buzağı yetiştiricisi katıldı.

Montofon ırkı buzağı yarışmasında Hüsamettin Kıvrak'ın buzağısı birinci, Süleyman Karakaya'nın buzağısı ikinci, Mustafa Yılmaz'ın buzağısı üçüncü oldu.
Birinci olan yarışmacılara Taşköprü Belediyesi tarafından biner lira, ikinci olan yarışmacılara 750'şer, üçüncü olan yarışmacılara ise 500'er lira ödül verildi.

Programa Taşköprü Kaymakamı Ali Yılmaz, Gıda,Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı Engin Sancı, Kastamonu Ziraat Odası Başkanı Nahit İğdirli, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile