Taşköprü’deki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Taşköprü’deki Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Kastamonu'nun Taşköprü ilçesinde dün öğle saatlerinde başlayan orman yangını 28 saat sonra kontrol altına alındı.

Yangında 100 hektar kara çam ormanı zarar gördü. Taşköprü ilçesine bağlı Çambaşı köyü sınırlarında başlayan orman yangınının hızla büyümesi üzerine Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, olay yerine gelerek Taşköprü Kaymakam Vekili ve Hanönü Kaymakamı Taner Bolat ile Kastamonu Orman Bölge Müdürü Ali Akgün'den yangın ve söndürme çalışmaları konusunda bilgi aldı.

Bektaş’ın talimatları neticesinde söndürme çalışmalarına hız veren ve gece boyunca nöbetleşe olarak söndürme çalışmalarını sürdüren ekipler, 28 saatte yangını kontrol altına aldı.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Taşköprü Orman İşletmesi Müdürü Muzaffer Büyükterzi, "Yangın dün gece kontrol altına alınmıştı ancak bu gün tamamen kontrol altına alındığını söyleyebilirim. Yangının neden çıktığı konusunda elimizde şu saat itibariyle bir bilgi yok ancak araştırmalarımız devam ediyor. Yangına 30 arazöz, 10 tanker, 2 helikopter ve 300 işçi ile beraber müdahale edildi. 100 hektarlık alanımız zarar gördü şu an soğutma çalışmaları devam ediyor” dedi.

Yangına ilk müdahale eden köylülerden Mustafa Güneş ise, “Dumanları görür görmez bölgeye gittim ilk müdahaleyi köydeki vatandaşlarla yaptık ciğerlerimiz yandı, görüyorsunuz hâla dumanlar yükseliyor üzüntü içerisindeyiz” diye konuştu.

Öte yandan Taşköprü Kaymakamlığı'nın talimatı ile olası bir can kaybının yaşanmaması için yangın bölgesine yakın olan ve tahliye edilen köylerden Bardakçılar ve Yazıcıoğlu mahallerinde yaşayanlar evlerine geri döndü .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile