Taşlıçay'da Kuduz Korkusu

Taşlıçay'da Kuduz Korkusu

Geçtiğimiz günlerde Iğdır merkez ve köylerinde başlayan kuduz vakası Ağrı’nın Taşlıçay ilçesine bağlı sınır köylere de bulaştı.

Ağrı’nın Taşlıçay ilçesine bağlı Tanyolu Köyü, Adakent mezrasında 6 Ağustos günü, 13 yaşındaki Emrah Özbalık ve 14 yaşındaki Erbil Kızılkurt adlı çocuklar köye ait olmayan bir köpek tarafından ısırıldılar. Çocuklar köpek ısırığının ardından Taşlıçay Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Ardından aynı köpeğin bir başka köpek ile birlikte iki sığırı daha ısırdığı haberini duyan köylülerin İlçe Tarım Müdürlüğüne ve sağlık yetkililerine bilgi vermeleri üzerine başlatılan incelemeler Sonucunda, Son 4 gün içerisinde köyde 4 köpekle 1 sığırın telef olduğu belirlendi. Telef olan sığırdan alınan doku örneğinin Erzurum Veteriner Kontrol Enstitüsü Müdürlüğünde yapılan incelemeler Sonucunda kuduz olduğu belirlenmesi üzerine aynı köpek tarafından ısırıldığı belirlenen diğer sığır itlaf edilirken köpek tarafından ısırılan çocuklarda gözetim altında alındı.

İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri köydeki ahırlarda dezenfeksiyon çalışmaları başlatırken sağlık ekipleri de vatandaşları aşılamaya başladılar. Köyde altı ay süre ile karantina uygulanacağı öğrenildi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile