Tasova'da Içme Suyundan Zehirlenen Kisi Sayisi 370'I Geçti

Tasova'da Içme Suyundan Zehirlenen Kisi Sayisi 370'I Geçti

Amasya’nin Tasova ilçesinde içtikleri sebeke suyundan zehirlenerek hastanede tedavi edilen kisi sayisi 370’i geçti.

Tasova Belediyesi ekiplerinin içme suyu hattinda yaptigi onarim çalismasinin ardindan önceki gün aksam saatlerinden itibaren bölge halkinda ates, bulanti ve kusma gibi sikayetler görüldü.

Ilk saatlerde 150 kisi hastaneye basvurdu. Bu sayi dün 211’i buldu. Tedavi edilen kisi sayisi bugün ise 370’i geçti. Hastaneye basvurular azalirken, vakalarin çikis nedenine iliskin baslatilan inceleme sürüyor.

Tedbir amaciyla ilçe genelinde bir gün süreyle su kesintisi uygulanirken, depo ve içme suyu hattinda genel temizlik gerçeklestirildi.

Sonrasinda sebekeye yeniden su verildi.

Vakalarin baslamasindan bu yana tedavi olarak taburcu edilen hasta sayisi 370’i geçti. Bugün ögle saatlerinden itibaren basvurular azaldi. Amasya Valiligi, olayin kaynaginin tespitine yönelik arastirma ve analizlerin titizlikle yapildigini duyurmustu. Incelemenin sonuçlarina iliskin açiklama yapilmasi bekleniyor.

Ilçede çay ocagi isleten Mesut Bulut, "Sebeke suyunu su an ön yikamada kullaniyoruz. Bardaklar, tabaklar zaten bulasik makinesinde uygun bir sekilde yikaniyor. Hemen karton bardak ve hazir su alarak önlemimizi en bastan almistik. O yüzden bir sikinti yasamadik” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile