Tasova Gençlik Merkezi'nden Gençlere Yeni Ufuklar

Tasova Gençlik Merkezi'nden Gençlere Yeni Ufuklar

Amasya’nin Tasova ilçesinde Gençlik Merkezi’nde kodlama egitimi alan ögrenciler, teknolojiyle ilgili yeni bilgiler ögrendi.

Tasova Gençlik Merkezi Inovasyon Atölyesi’nde kodlama egitimi alan ögrenciler, “8-14 Mart Bilim ve Teknoloji Haftasi’ni düzenlenen etkinlikte kutladi.

Gençlik ve Spor Bakanligi’na bagli Tasova Gençlik Merkezi gönüllü gençleri ve liderleri, bilimin ve teknolojinin önemine dikkati çekmek, çocuklari ve gençleri bu alanlara tesvik amaciyla bilim ve teknoloji haftasi için etkinlik düzenledi.

Gerçeklestirilen etkinlikte, ögrenciler bilimsel deneylerini sunarken, ayni zamanda teknolojinin gelisimi ve kullanimi hakkinda farkindalik olusturdu. Ögrenciler, farkli bilimsel konseptleri kesfetme ve teknolojinin günlük yasamda nasil kullanilabilecegi konusunda pratik bilgiler edinme firsati buldu.

Tasova Gençlik Merkezi Müdürü Sercan Senel, etkinliklerin çocuklarin ve gençlerin bilimsel düsünme becerilerini ve teknolojiyle ilgili yeteneklerini gelistirmeye yönelik oldugunu belirterek, “Bu tür etkinlikler, çocuklarin ve gençlerin gelecekteki kariyerlerini sekillendirmelerine yardimci olacaktir ve toplumda bilim ve teknolojiye olan ilgiyi artiracaktir. Tasova Gençlik Merkezimizin Inovasyon Atölyesi’nde açtigimiz kodlama kursu, çocuklarimiza ve gençlerimize sundugumuz firsatlardan sadece biri olarak görülüyor. Ayni zamanda Gençlik Merkezlerimiz, çocuklarimizin ve gençlerimizin kisisel gelisimlerine katkida bulunurken, topluma da faydali bireyler olarak yetismelerine yardimci oluyor” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile