Tasucu Limani'nda Es Zamanli Uyusturucu Operasyonu

Tasucu Limani'nda Es Zamanli Uyusturucu Operasyonu

Ticaret Bakanligi Gümrük Muhafaza ekiplerince, İçel Tasucu Limani’ndan Türkiye’ye gelen iki araçta yürütülen es zamanli operasyonlar sonucu 75 kilogram esrar ele geçirildi.

Gerçeklestirilen ilk operasyonda, gemiyle gelen lüks bir araç ekiplerce süpheli görülerek x-ray taramasina sevk edildi. Taramada süpheli yogunluklar görülmesi üzerine araç arama hangarina alinarak narkotik dedektör köpek esliginde aramaya tabi tutuldu. Süpheli bölgelere köpegin tepkiler vermesiyle birlikte detayli arama baslatildi. Arama sonucu koltuklarin ve kapilarin iç kisimlarina ve aracin dogal bosluklarina gizlenmis halde 31 kilogram esrar ele geçirildi.

Yapilan ikinci operasyonda ise ekipler gemiyle gelen ve bos oldugu beyan edilen bir tiri x-ray taramasindan geçirdikten sonra tirda süpheli yogunluk tespit edildi. Narkotik dedektör köpek marifetiyle baslatilan aramada köpegin süpheli bölgelere tepki verdigi görüldü.

Yapilan detayli kontroller sonucu tirin çekicisinin altina gizlenmis vaziyette 44 kilogram esrar ele geçirildi.

Ekiplerin yürüttügü risk analizi ve hedefleme çalismalari neticesinde nokta atisi tespit edilen iki araçta toplam 75 kilogram esrar ele geçirilerek, uyusturucuya geçit verilmedi.

Olayla ilgili sorusturma Silifke Cumhuriyet Bassavciligi nezdinde devam ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile