Tatilcilerin 'Bungee Jumping' Heyecanı

Tatilcilerin 'Bungee Jumping' Heyecanı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde tatillerini geçiren yerli ve yabancı turistler, "bungee jumping" ile heyecan yaşıyor.

Ovacık Mahallesi'ndeki bir alanda yapılan bungee jumping aktivitesi, heyecan arayan tatilcilerin ilgisini çekiyor. Gruplar halinde alana gelen tatilcilere ilk olarak atlayış sırasında yapmaları gerekenler anlatılıyor.

Faaliyete katılacaklar ayak bileklerine bağlanan emniyet kemeri ile bir vince bağlı bulunan platformla 50 metre yüksekliğe çıkartılarak atlayış gerçekleştiriliyor.

Atlayış yapanlar, ellerine bağladıkları aksiyon kameraları ile düşüşlerini görüntülüyor.

Bungee jumping atlayışı yaptıran firmanın yetkilisi Bülent Demirtan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 50 metre yükseklikten atlayanların yaklaşık 40 metre serbest düşüş yaptığı söyledi.

Atlayış yapmak isteyenlerin en az 30, en fazla 160 kilogram olması gerektiğini bildiren Demirtan, isteyenlere tandem (ikili) atlayış da yaptırdıklarını dile getirdi.

Bungee jumping'in güvenli bir sportif aktivite olduğuna dikkati çeken Demirtan,"Burada kullanılan malzemeler, dünyada bungee jumping istasyonlarında kullanılanlara eşdeğer. Bu konuda her türlü eğitimi aldık. Bu sportif faaliyet, riskli ama emniyet tedbirleri sağlanabilen bir adrenalin aktivitesidir" dedi.

Atlayış yapan Barış Safa Kazan ise 3 yıldır Fethiye'ye tatile gediğini, ilk kez böyle bir sportif faaliyet yaptığını kaydetti.

Yükseklik korkusu olduğu için başta biraz heyecanlandığını anlatan Kazan, "Aşağıya bakmamaya çalıştım. Düşüş anındaki heyecan anlatılamaz. Herkesin hayattayken yapması gereken bir şey diye düşünüyorum. Güvenlik açısından da hiçbir sıkıntı yok. Herkese tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Halime Mazı da adrenalin sporlarını çok sevdiğini, biraz heyecanlanmasına rağmen atlayıştan büyük keyif aldığını anlattı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile