Tatile gidecek diyabet hastaları dikkat

Diyabet hastalarının yazın kullandıkları içeceklerden seçtikleri tatil mekânına kadar büyük tehlikeler bekliyor. Deniz kumu dikkat edilmediğinde diyabet hastalarının başını epey ağrıtabiliyor.

Bir kum tanesi diyip geçmemek lazım. Çünkü bir kum tanesi başınızı bir hayli ağrıtabilir.

Bir kum tanesi bile ayakkabıların içine girmesiyle diyabet hastaları için büyük bir risk taşıyor. Çünkü diyabet hastalarında doku kaybı olduğu için ayakkabı içine giren kumu fark edemeyip ayaklarda yara oluşturuyor.

Son zamanlarda artan sıcaklık herkes için ama özellikle diyabet hastaları için büyük bir risk taşıyor. Tatil sezonuna girdiğimiz bu dönemde diyabet hastaları seçtikleri tatil mekânından tutundan kullandıkları içeceklere kadar dikkat etmeli. Aksi halde tatilleri kâbusa dönüşebilir.

Uzmanların üzerinde durduğu en önemli nokta ise kum. Yazın güneş ışınları ile bir hayli ısınan ve sağlıklı bir kişinin ayaklarını yakan bu kumlar diyabet hastaları için çok riskli.

Deniz kumunun ayakkabının içine girmesiyle birlikte sürtünmeyle derin yaralar açma riski var. Çünkü diyabet hastaları kumun sıcaklığını hastalıklarından dolayı fark edemiyor. Bu yüzden diyabetliler için ayakkabı seçimi çok önemli. Yazın sık giyilen sendelet ve terliklerden diyabet hastaları kaçınmalı ve bunun yerine kapalı ve yumuşak ayakkabıları tercih etmeleri gerekir.

Diyabet hastalarının tatil mekanının seçerken dikkat etmesi gereken hususlarda var. Onlardan en önemli etken sıcaklık. Diyabet hastaları direk güneş ışınlarından korunmalı ve bol sıvı tüketmeleri öneriliyor.

BEYAZ GAZETE
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile