Tatvan Binlerce Misafiri Agirliyor

Tatvan Binlerce Misafiri Agirliyor

BITLIS – Bitlis’in Tatvan ilçesinin Van Gölü sahilleri hava sicakliginin ve Kurban Bayrami tatiliyle birlikte doldu tasti.

Genellikle çevre il ve ilçelerden gelen on binlerce kisinin ziyaret akinina ugrayan Tatvan, sicak havalarin artmasi ve Kurban Bayrami tatili dolayisiyla tarihinin en kalabalik dönemini yasiyor. 3 bin 713 kilometrekare yüz ölçümüne sahip Türkiye’nin en büyük gölü olan Van Gölü kiyisinda bulunan Tatvan sahil bandi, özellikle Dogu ve Güneydogu illerinde sicaktan bunalan on binlerce misafiri agirliyor. Tatvan sahil bandinda yasanan yogunluk, Akdeniz ve Ege sahillerini aratmiyor.

"Bölge halki Ege veya Akdeniz’i degil, Van Gölü’nü tercih etsin”

Tatvan sahil bandina ailesi ile birlikte gelen vatandaslardan Mehmet Yusuf Kaya, “Her sene yaz aylarinda serin havasi ile meshur güzel Tatvan’i ziyaret ediyoruz. Van Gölü’ne de çok büyük oldugu için deniz diyoruz. Bütün bölge halkini buraya serin hava ve güzel doganin tadini çikarmaya bekliyorum. Kendi ailemiz ve çocuklarimizla geldik. Batida bulunan hemsehrilerimize ve vatandaslarimiza çagrim, tatil için Ege veya Akdeniz’i degil, Van Gölü’nü etsin” dedi.



"Tatvan en kalabalik dönemini yasiyor"

Tatvan sahillerinin gencinden yaslisina her gün binlerce misafiri agirladigini dile getiren Tatvan Belediye Baskani Mehmet Emin Geylani de, "Dogu ve Güneydogu Anadolu bölgelerinden binlerce misafir serin havanin ve güzel dogamizin tadini çikarmak için Tatvan ilçemizi ziyaret ediyorlar. Pandemi yasaklarinin bir kisminin kaldirilmasi, sicak havalarin artmasi ile birlikte nüfusumuz iki katina çikmis durumda. Gelen misafirlerimizden ricamiz temizlik ve Tatvan tarihinin en kalabalik döneminin yasandigi bugünlerde hastaligin önüne geçmek için asilama konusunda daha hassas olmalaridir" ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile