Tatvan'da Ilk Defa Düzenlenen Araba Fuarina Vatandaslardan Büyük Ilgi

Tatvan'da Ilk Defa Düzenlenen Araba Fuarina Vatandaslardan Büyük Ilgi

BITLIS – Bitlisin Tatvan ilçesinde ilk defa organize edilen araba fuarina vatandaslar büyük ilgi gösterdi.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde Ayarci Oto Aksesuar ve Arabaci Sound tarafindan ilk defa organize edilen araba fuarina vatandaslar büyük ilgi gösterdi. ‘Tuning Fest 2021 Tatvan’ adiyla Bitlis bölgesinde ilk defa organize edilen araba fuarina Van, Mus ve Bitlis gibi çevre illerden de katilim saglandi. Araba fuari organizasyonuna Bitlis Il Valisi Oktay Çagatay, Tatvan Ilçe Kaymakami Tekin Erdemir Ilçe Emniyet Müdürü Kubilay Taskin, Tatvan Belediye Baskani Mehmet Emin Geylani destek verdi.

Gerek ilçe kültür sanat faaliyetlerine ve modifiye araç bakis açisina katkisi olmasi amaciyla düzenlenen fuara özellikle modifiye araci birer yasam tarzi olarak kabul eden vatandaslar bir hayli ilgi gösterdi. Dogu Anadolu Bölgesi’nde nadir bulunan, Bati’da genelde yaygin bir etkinlik olan araba fuarinda tahmini 100-150 arabanin yer aldigini belirten fuarin organizatörlerinden Furkan Bulut, “Bizim burada ilk defa yapmaya çalistik. Insallah güzel bir sey olmustur. Elimizden geldigince kimseyi kirmamaya çalisiyoruz. Burada modifiye sever, gençlerimiz var büyük abilerimiz var ve onlarda, arabasini sergiliyor. Yani kimse kimseden gönlü kalmasin. Disarda adam çarsida egzoz açacagina ayda bir buraya gelip stresini atarsa disarida falan egzoz açmasina gerek kalmaz. Insanlar burada dostça arkadasça tanisacak. Birbirlerine bir araba parçasi lazim oldugunda birbirlerine numara verecekler. Hani bu sekilde bir güzel etkinlik yapalim dedik. Insallah güzel olmustur” dedi.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde ilk defa böyle bir fuar oldugunu söyleyen fuarin organizatörlerinden Baris Öngen, “Bugün burada böyle bir fuar düzenlemek istedik. Gençlerimize, disarda egzoz, müzik, ses sistemini göstermek istiyor. Biz bunlarin yillik ya da aylik buraya tasmak istiyoruz, böyle bir etkinlik düzenledik. Dostça yapmak istiyoruz. Burada, plaketler dagitacagiz. Birinci olacak arabalara plaket verecegiz. Burada birinciyi neye göre verecegiz. Burada güzellik yarismasi yapilacak, basik araç yarismasi yapilacak ondan sonra hard ticari yarismasi yapilacak. Bir de ses sistemi yarismasi yapilacak. Bunlar bir ve ikinci olarak plaketle ödüllendirecektir” dedi.

Araba fuari programinin sonunda, görünüm, hard basik, ses sistemi ve hard ticari olmak üzere dört ana dalda seçilen birinci ve ikinci siradaki araçlarin sahiplerine plaket takdim edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile