Tatvan'da Sifa Deposu 'Kenger Otu' Mesaisi Basladi

Tatvan'da Sifa Deposu 'Kenger Otu' Mesaisi Basladi

BITLIS – Bitlis’in Tatvan ilçesinde baharin gelisiyle birlikte daglarda dogal olarak yetisen kenger otuna vatandaslar yogun ilgi gösteriyor.

Tatvan ilçesinin Yelkenli köyünde baharin gelmesiyle birlikte bölgenin birçok yerinde yetisen ve nefis bir tada sahip olan kenger otu yogun ilgi görüyor. Kisa ömürlü olmasindan ötürü erken toplanan ve saglik açisindan da faydalari saymakla bitmeyen kenger otu, hafta sonunu degerlendirmek isteyen vatandaslarin ugrasi haline geldi. Tursusu ve yemeginin yapildigi kenger otu, çapaya benzer bir alet ile topraktan çikarilarak dikenli kesimlerinin kesilmesiyle torbalara konuluyor.

Toplanilan kenger otunun tursusunu ve yahnisini yaptiklarini söyleyen Zakir Tarlan, “Bahar mevsiminin gelmesiyle kenger otu ortaya çikiyor. Bölgemizde en çok sevilen otlardan biridir. Bu otun tursusunu yapiyor ve ayni zamanda yahnisini de yapiyoruz. Çok güzel bir ottur. Birçok hastaliklara da sifadir. Kenger otu genelde nisan ve mayis aylari arasinda olusuyor” dedi.

Baharin gelmesiyle Adana’dan memleketi Tatvan’a gelen ve topladiklari kenger otuyla kislik hazirliklarini yaptiklarini söyleyen Sakine Tarlan da, “Esimle beraber Adana’dan memlekete geldik. Kislik ihtiyaçlarimizi memleketimizin daglarina gelerek karsiliyoruz. Bu otun tursusunu yapiyoruz. Sifa deposu kenger otunu çig bile yiyebiliyoruz. 2 bidona yakin kenger otu topladik. Topladigimiz kenger otunu hediyelik olarak arkadaslarimiza ve çevremize de verecegiz” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile