Tatvan ve Sökeli İş Adamları 'kardeş Aile Projesi'ni Hayata Geçiriyor

Bitlis’in Tatvan ilçesinde faaliyetlere başlayan Tatvan Girişimci İş Adamları Derneği (TAGİAD) ve Aydın’ın Söke ilçesindeki Söke İş Adamları Derneği, kardeş aile projesini hayata geçirmek için çalışma başlattı.

Proje kapsamında 7 kişilik ekiple Tatvan’a gelen Söke İş Adamları Derneği üyesi iş adamları Tatvan Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Bilal Dağdağan tarafından verilen yemekte protokolle bir araya geldi.
Tatvan Adabağ Restoran'da buluşan iki dernek yöneticileri ve Bitlis protokolü ile yapılacak çalışmalarla ilgili bilgi alışverişinde bulundu. Verilen yemekte konuşan Söke İş Adamları Derneği Başkanı Şahin İlgi, yaklaşık 3 gündür Tatvan’da bulunduklarını söyledi.

İl ve ilçelerdeki tarihi yerleri gezme fırsatı bulduklarını anlatan İlgi, amaçlarının, Tatvan Girişimci İş Adamları Derneği ile birlikte karşılıklı bir proje yürüterek, her iki ilçe arasında kardeş aile projesini hayata geçirmek olduğunu belirtti.

Bu yıl Tatvan’a ikinci geziyi düzenlediklerini hatırlatan İlgi, “Amacımız, Sökeli iş adamları olarak Tatvan’da maddi durumu iyi olmayan aileleri belirleyip bu ailerle kardeş aile olmaktır. Biz bunu yaparken Tatvanlı İş adamlarımız da Söke’deki ailelerle kardeş aile olacaklar. Projemiz bu şekilde devam edecek. Bunda en büyük amaç her iki ilçe arasında sinerji oluşturup bunu kardeş ailelere yansıtmaktır. Kardeş ailelerin belirlenmesinden sonra bu ailelere dernekler aracılığıylek ayni yardımlar yapılacak. Her iki dernek aracılıyla güzel yardım faaliyetleri yapılmaya başlanacak. Bu güzel projenin bugün burada ilk adımları atılıyor. İnşallah projemiz hayırlara vesile olur.” diye konuştu.

Tatvan Girişimci İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu adına yapılan açıklamada ise projenin hayata geçirilmesi için çalışmaların başladığı ve kısa sürede hayata geçirileceği açıklandı. Projeye tam destek verildiği belirtilen açıklamada, en kısa sürede Tatvan’da bir ekiple gezi ve inceleme amacıyla Söke ilçesine gidileceği ifade edildi. Düzenlenen yemeğe Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, dernek yöneticileri ve kurum amirleri katıldı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile