TAV'in Dört Havalimani Dünyanin En Iyileri Arasinda

TAV'in Dört Havalimani Dünyanin En Iyileri Arasinda

TAV Havalimanlari tarafindan isletilen Izmir Adnan Menderes, Bodrum, Üsküp ve Zagreb havalimanlari, Dünya Havalimanlari Konseyi (ACI World) ASQ ödüllerinde en iyi havalimanlari arasinda yer aldi.

Havalimani isletmeciliginde Türkiye’nin dünyadaki lider markasi TAV Havalimanlarinin islettigi Izmir Adnan Menderes, Bodrum, Üsküp ve Zagreb havalimanlari “Havalimani Hizmet Kalitesi” (Airport Service Quality ASQ) programi kapsaminda ödüllendirildi.

Izmir Adnan Menderes, Üsküp ve Bodrum havalimanlari yolcu kapasitelerine göre kendi kategorilerinde “Avrupa’nin En Iyi Havalimani” seçildi. Izmir Adnan Menderes ayni zamanda havalimanlarinin geçis kolayligi performanslarini degerlendiren “Avrupa’nin En Kolay Havalimani Yolculugu” kategorisinde ödül aldi. “Avrupa’nin En Temiz Havalimani”, “Avrupa’nin En Keyifli Havalimani” ve “Avrupa’nin En Adanmis Personele Sahip Havalimani” kategorilerinde de ödüllendirilen Izmir Adnan Menderes, tüm bölgelerden toplam bes kategoride ödüllendirilen dokuz havalimanindan biri oldu. Zagreb Havalimani ise “Avrupa’nin En Kolay Havalimani Yolculugu” kategorisindeki ödülüyle, son 10 yil içinde bes yillik bir süre zarfinda birden fazla ASQ ödülü kazanan havalimanlarinin yer aldigi ACI World Genel Direktörü’nün Mükemmellik Listesi’neki (Roll of Excellence) sekiz havalimani arasina ismini yazdirdi.

ACI World tarafindan yolcu degerlendirmeleriyle belirlenen ödüller 23-26 Eylül 2024 tarihlerinde ABD’nin Atlanta kentinde gerçeklesecek ACI Customer Experience Global Summit kapsaminda düzenlenecek törenle sahiplerine teslim edilecek.

TAV Havalimanlari Havalimani Isletmelerinden Sorumlu Grup Baskani Kürsad Koçak "TAV Havalimanlari olarak sekiz ülkede islettigimiz 15 havalimaninda yolcularin ihtiyaç ve beklentilerini yakindan takip ederek en iyi seyahat deneyimini sunmak üzere çalisiyoruz. Geçtigimiz yil havalimanlarimizda toplam 96 milyon yolcuya hizmet verdik. Dört havalimanimizin, farkli kategorilerde dogrudan yolcu degerlendirmeleriyle müsteri deneyimi kalitesi açisindan dünyanin en iyi havalimanlari arasinda yer almasindan mutluluk duyuyoruz. Sahip oldugumuz insan kaynagi ve bilgi birikimiyle, havalimani isletmeciliginde dünyanin her yerinde tercih edilen bir marka haline geldik. Bu basarida emegi geçen tüm çalisanlarimizla gurur duyuyorum” dedi.

Uluslararasi Havalimanlari Konseyi (ACI World) tarafindan olusturulan ASQ programi yolcu memnuniyetini, is performansini ve havalimani hizmet kalitesini ölçmek ve iyilestirmek için araçlar sunuyor. 2006 yilinda baslatilan ASQ, 109 ülkede 400’ün üzerinde katilimci havalimani ile dünyanin önde gelen havalimani yolcu memnuniyeti programi olarak adlandiriliyor. ASQ kazananlari dünya genelinde 595 bin yolcunun birebir degerlendirmeleriyle belirlendi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile