Tavşanların İmdadına Jandarma Yetişti

Konya'nın Beyşehir ilçesi Beyşehir Gölü Milli Parkı'nda yaşam mücadelesi veren ve yaklaşan kış mevsimi öncesi açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalan tavşanlara jandarma sahip çıktı.

Beyşehir Gölü'nün en küçük adalarından birisi olan Gölyaka beldesi yakınlarındaki Eşek Adası'nda son aylarda hızla üreyip çoğalan değişik renkteki tavşanlar, kış mevsimi öncesi milli parktaki bitki örtüsünün ortadan kalkması ile açlık tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Adada tavşan ölümlerine de rastlanması üzerine harekete geçen Beyşehir Jandarma Asayiş Bot Komutanlığı, doğal hayatın korunması kapsamında Eşek Adası'nda yemleme çalışması yaptı. Yem çuvalları jandarma botu ile ada yakınlarına kadar
getirilirken, bir balıkçı kayığı vasıtasıyla kıyıya çıkarıldı. Adada yaşayan tavşanların imdadına yetişen jandarma ekipleri tarafından bölgeye getirilen yemler, değişik noktalar ile yuvalara serpildi.
Adada yürütülen çalışmaya gönüllü olarak destek veren Beyşehirli balıkçı Ali Güler Ersoy, tavşanların yaklaşık 1 yıl önce adaya bırakıldığını, ardından hızla üreyerek çoğaldığını belirterek, "Şimdi sayıları 150'ye yaklaştı. Burada yuvaları var, gündüz şartlarında yuvalarından çıkmayanları var. Bu tavşanlar burada çok mağdur durumda, yiyecek sıkıntısı çekiyor. Bazıları ise açlıktan ölüyor. Bazı kayalıkların arasında ölülerine rastlayabiliyoruz. Bu tavşanlara jandarma ekipleri sürekli sahip çıkıyor ve
yemleme yapıyor. O yüzden jandarma ekiplerimize çok teşekkür ediyorum. Bununla birlikte doğal hayatla ilgili çalışma yapan sivil toplum kuruluşları ile diğer kurumların ve bölgedeki balıkçılar ile Gölyaka çevresinde yaşayan vatandaşlarımız başta olmak üzere bu konuda duyarlılığa sahip herkesin bu tavşanlara sahip çıkmalarını bekliyoruz. Eğer sahip çıkılamazsa kış şartlarında bu hayvanlar burada ölebilir. Şu anda açlıktan ağaç kabuklarını kemirmeye başladıklarını gözlüyoruz" diye konuştu.
Jandarma ekiplerinin aynı zamanda milli park olan Beyşehir Gölü'nde doğal hayatı koruma kapsamında bu tür çalışmaları önümüzdeki günlerde de devam ettireceği öğrenildi. Söz konusu adada benzer bir çalışmayı Ekim ayı içerisinde Konya İl Çevre ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı Beyşehir Doğa ve Koruma Mühendisliği ekipleri gerçekleştirmişti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile