Pazarcılar, esnaf ve çocuk oyun gruplarıyla panayır havasındaki şenlik alanında yapılan etkinlik, tüfek atış ve trap yarışmalarıyla başladı.
Çaltılı köyünün eski giysi ve eşyalarında oluşan Osman Arslan Müzesi'nin açılmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu ve dua edildi.
Balıköy Belediye Başkanı Muhsin Berksoy, çevre köylerin muhtarları, özel hastanelerin görevlileri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile çevre il, ilçe ve köylerden gelen yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı şenlikte konuşan Köy Muhtarı Halil İbrahim Emeksiz, geniş katılımdan memnuniyet duyduklarını söyledi.
Osman Arslan da köyle ilgili bilgi verdi.
Daha sonra, en iyi bakla yetiştiricisini belirlemek için jüri tarafından değerlendirme yapıldı ve ilk 3'e girenlere madalyaları ile ödülleri verildi.
Öğrenci Emine Kaptan'ın "Bahar", Furkan Çelik'in "Bayrak" şiirlerini okuduğu şenlik, Tavşanlı Halk Eğitim Merkezi ekibinin halk oyunu gösterisiyle devam etti.
İsmail Kemal Örgün ve Selma Yavuz tarafından konser verilmesinin ardından Bakla Ağası seçimine geçildi. Ağalığı, 7 bin lirayla Tavşanlı'da öğretmenlik yapan Adnan Kahraman kazandı.
Şenlik, Timuçin Yıldız ve yardımcısının sunduğu illüzyon gösterisinden sonra Türk halk müziği sanatçısı Nuray Hafiftaş'ın verdiği konserle sona erdi.
Tavşanlı'da "7'nci Bakla ve Kültür Festivali"
Kütahya - Tavşanlı ilçesine bağlı Çaltılı köyünde, bu yıl 7'ncisi düzenlenen "Bakla ve Kültür Şenliği" gerçekleştirildi.