Tavşanlı‘da Dilencilikle Mücadele

Tavşanlı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) tarafından ilçede dilenciliğin önlenmesi amacıyla bir proje uygulamaya konulacak.

Hatipoğlu, "projenin uygulamaya geçirilmesiyle dilenen insanların ihtiyaçları-nın karşılanarak rehabilitasyonlarının sağlanması, dilenciliğin önlenerek dilenen insanların topluma daha yararlı bireyler haline getirilmesi hedeflenmektedir" dedi.

Dilenciliğin sosyo-ekonomik sebeplerine yönelik geniş kapsamlı işbirliği yapılacağını belirten Kaymakam Hatipoğlu, bu kişilerin topluma kazandırılmasının amaçlandığını söyledi.

İlk aşamada SYDV Başkanlığı koordinatörlüğünde Belediye, Emniyet Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü, Müftülük ve Toplum Sağlığı Merkezinden birer temsilcinin katılımıyla komisyon oluşturulacağını belirten Kaymakam Hatipoğlu, ikinci aşamada dilencilik yapanların tespit edileceğini kaydeden Hatipoğlu, projenin uygulamaları aşamalarına ilişkin şu bilgiyi verdi:

‘‘Dilencilikle ilgili afiş, vaaz ve seminerlerle bilinçlendirme çalışmaları yapılacak. Belirlenen kişiler, SYDV tarafından yapı-lan ayni ve nakdi yardımlardan yararlandırılacak. Belediye tarafından muhtaç aylığı bağlanacak, sıcak yemek yardımı yapılacak. Parçalanmış ailelerin bulunması ha-linde İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından verilen aile yardımlarından yararlandırılacak. İlimizde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yapılacak. İhtiyaçları giderildiği halde dilenmeye de-vam eden veya bu işi alışkanlık haline getirmiş kişilerin İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ve zabıta ekipleri tarafından tespitleri yapılarak, ilgili kanunlarda öngörülen cezai müeyyideler uygulanacak.‘‘

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile