Tavsanli'da Siddete Karsi Ortak Eylem

Tavsanli'da Siddete Karsi Ortak Eylem

Kütahya’nin Tavsanli ilçesinde Istanbul’da yasanan siddet olayina tepki gösterdi.

Istanbul’da özel bir lisenin müdürü Ibrahim Oktugan’in öldürülmesini ilçede bulunan sendika temsilcileri protesto etmek için harekete geçti. Ögretmenler, artan siddet olaylarina karsi sessiz kalmayarak eylemde bulundu.

Tavsanli’da görev yapan ögretmenler, Istanbul’da özel bir lisenin müdürü Ibrahim Oktugan’in, okuldan atilmasindan sorumlu tuttugu yabanci uyruklu bir ögrencinin silahli saldirisiyla öldürülmesini protesto etti.

Egitim Bir Sen, Türk Egitim Sen, Egitim Is, Egitim Sen sendikalarina bagli ögretmenler Cumhuriyet Meydani’nda basin açiklamasi yapti. Basin açiklamasi Süleyman Yilmaz Anaokulu okul öncesi ögretmenlerinden Semra Gündogdu tarafindan tüm sendikalarin adina yapildi.

Ögretmenler, siddete karsi yasal düzenleme talebinde bulunarak, egitim çalisanlarina yönelik artan siddet olaylarini önlemek için caydirici bir yasal düzenlemenin yapilmasini istedi.

Geçen yil hayata geçirilen Ögretmenlik Meslek Kanunu tartismalarinda siddete yönelik düzenlemeyi talep eden ögretmenler, bu düzenlemenin yapilmamasinin bugünkü siddet olaylarini engellemeye yetmedigini belirtti.

Ögretmenler, Millî Egitim Bakani Yusuf Tekin’in siddete karsi yasal düzenleme çagrisini olumlu bulduklarini ve bu düzenlemenin bir an evvel hayata geçirilmesini beklediklerini ifade etti.

Tavsanli’dan seslenen ögretmenler, siddet olaylarinin artik münferit eylemler olmaktan çikarak toplumsal bir sorun haline geldigini vurgulayarak, gelecek nesillerin güvenliginin saglanmasi için acil çözümler talep etti.

Sendikalarin yaptigi ortak basin açiklamasina MHP Tavsanli ilçe baskani Kürsat Öztas ve Ülkü Ocaklari Tavsanli ilçe baskani Murat Akkaya da katilarak destek verdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile