Tavuk Karasi Hastaligi Hayatini Karartti Açiklamasi Gündüz Az Görüyor, Gece Hiç Görmüyor

Tavuk Karasi Hastaligi Hayatini Karartti Açiklamasi Gündüz Az Görüyor, Gece Hiç Görmüyor

Gaziantep’te yasayan ve 2 yildir tavuk karasi adi verilen göz hastaligiyla mücadele eden Hasan Hüseyin Günes, gözlerini kaybetme riski ile karsi karsiya. Hastaligi nedeniyle gündüz az gören, gece ise neredeyse hiç görmeyen Günes, eski sagligina kavusmak istiyor.

Gaziantep’te ailesini kaybeden, esiyle de 11 ay önce ayrilan Hasan Hüseyin Günes, tavuk karasi adi verilen ve halk arasinda "gece körlügü" olarak da bilinen genetik bir göz hastaligina yakalandi. Yakalandigi hastalik nedeniyle zor günler geçirdigini ve çalisamadigini söyleyen Günes, tedavi olarak amansiz hastaligin pençesinden kurtulmak istiyor.

Gündüz az görüyor, gece neredeyse hiç görmüyor

Ailesini kaybettigini anlatan Hasan Hüseyin Günes, “Annem kan kanseriydi ve 7 yil önce kaybettim. Babam ise 2,5 yil önce kalp krizi geçirdi ve hayatini kaybetti. Ben ise 11 ay önce esimden ayrildim. Ben 2 yildir tavuk karasi adi verilen göz hastaligiyla mücadele ediyorum. 2 çocugumun velayeti bende, diger 2 çocugum ise annesinde kaliyor. Benim suan kalacak yerim olmadigi için diger çocuklar da annelerinin yaninda kaliyor. 2 yil önce baslayan göz hastaligim sebebiyle suan yüzde 92 görme kaybim mevcut. Su an ben sokaklarda kaliyorum" dedi.



"Babamin dedesi ve amcamizin oglu bu hastalik sebebiyle göremez hale geldi"

Yasadigi hastaligi anlatan ve akrabalarindan da bu hastalik sebebiyle görme kabiliyetini kaybedenlerin oldugunu söyleyen Günes, tedavi olmak istedigini söyledi.

Tedavi için destek isteyen ve hastaligin Kayseri ile Ankara’da tedavi edilebildigini belirten Günes, “Yüzde 92 görme engelim oldugu için gidecek yerim yok. Iki ablam var onlarla irtibat halindeyim. Gözümdeki rahatsizlik tavuk karasi. Irsi bir hastalik. Aileden gelen bir sey. Babamin dedesi ve amcamizin oglu bu hastalik sebebiyle göremez hale geldi. Bu hastaligin tedavisi daha önce yokmus ama suan yeni yeni baslamis. Kayseri’de ve Ankara’da göz hastaneleri var, oralarda tedavisi mevcutmus. 200 bin ve 250 bin TL para istiyorlar. Imkanlarim elverisli olmadigi için tedaviyi yaptiramiyorum” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile